Koningin Máxima verliest haar pump tijdens streekbezoek

Het was gisteren een bijzondere dag voor de mensen die in Twente wonen. Niemand minder dan koning Willem-Alexander en ko...

Lees ook

Het was gisteren een bijzondere dag voor de mensen die in Twente wonen. Niemand minder dan koning Willem-Alexander en koningin Máxima kwamen langs voor een streekbezoek. Máxima zag er even goed as usual – mét lovende boodschappen uit het buitenland – maar dat de planning niet pump proof was, had iemand wel van tevoren mogen melden.

De koningin zie je namelijk niet graag in een ongemakkelijke situatie. In eerste instantie leek er ook niets aan de hand te zijn. Máxima zag er beeldschoon uit in tealkleurige jurk en jas van Edouard Vermeulen. Ze lijkt helemaal klaar voor een dag in onder andere Almelo en Oldenzaal, maar tijdens een wandeling in het natuurgebied Springendal ging het mis. Waar een ‘normale’ vrouw liever een goede laars aantrekt dan een pump moet Máxima even afzien op haar suède schoenkeuze.

Tijdens het oversteken op een brug gebeurt dan ook het ongelukkige: Máxima verliest haar pump (én oorbel). Gracieus als onze koningin is handelt ze de situatie op een manier waar iedereen trots op kan zijn. De pump wordt door iemand anders opgepakt en aan haar gegeven en ondertussen loopt ze kalm door voordat ze weer in de pump stapt. Bravo!

Lees ook:

Beeld: ANP

Laatste nieuws

Zie ook