Waarom je ’s ochtends beter niet je bed kunt opmaken

Als jij ’s ochtends zo lang mogelijk in bed wil blijven liggen, heb je voor je de deur uitgaat niet altijd genoeg...

Lees ook

Als jij ’s ochtends zo lang mogelijk in bed wil blijven liggen, heb je voor je de deur uitgaat niet altijd genoeg tijd om ook nog je bed op te maken. Dat je bij thuiskomst een rommelige slaapkamer aantreft, is misschien niet zo fijn. Maar je schuldig voelen hoeft in elk geval niet langer.

Uit onderzoek van Kingston University blijkt dat het beter is voor je gezondheid om je bed niet op te maken. Je lakens krijgen namelijk nauwelijks de mogelijkheid om te luchten als je ze straktrekt. Daardoor blijft je bed vochtiger en wordt het een paradijs voor huisstofmijt. Niet echt fijn, want het kan zorgen voor een nare allergie en zelfs astma.

Hoe het onderzoeksteam tot deze conclusie kwam? Met een computermodel analyseerden de wetenschappers hoe verschillende vochtigheidsgraden in huis het aantal huisstofmijten in bed beïnvloedden. “Iets simpels als het bed onopgemaakt achterlaten, zorgt er al voor dat je lakens minder vochtig zijn en stofmijten uitdrogen”, legt onderzoeker Stephen Pretlove uit. “Uiteindelijk zullen ze sterven en heb je er geen last meer van.”

Lees ook:

Beeld: iStock Via: Marieclaire.nl

 

Laatste nieuws

Zie ook