Prinses Beatrix not amused met biografie over Juliana

Socioloog Jolande Withuis zorgt ervoor dat Nederland in rep in roer is. Met haar boek Juliana, vorstin in een mannenwere...

Lees ook

Socioloog Jolande Withuis zorgt ervoor dat Nederland in rep in roer is. Met haar boek Juliana, vorstin in een mannenwereld onthult ze hoe het er echt aan toeging achter de paleisdeuren en it ain’t pretty. De historische biografie doet veel stof opwaaien en prinses Beatrix zou er helemaal niet blij mee zijn.

Natuurlijk komt het niet als een verrassing dat Beatrix niet blij is met de publicatie van dit boek. Sterker nog, bronnen beweren dat de prinses heeft geprobeerd om het boek tegen te houden. Daar valt iets voor te zeggen, want niet alleen haar moeder komt er in het boek slecht van af, het handelen van haar vader laat de meest onflatteuze kant van hem zien. 

Het liefst houd je de schandalen dan achter gesloten deuren, maar het is de prinses niet gelukt om het proces tegen te gaan. Hoewel het haar wel lukte om een brief te onderscheppen, is het Beatrix nooit gelukt om het boek zelf tegen te houden. Daarom kunnen we ons heel goed voorstellen dat het enorm pijnlijk moet zijn dat deze persoonlijke – en zeer gevoelige – informatie nu te koop is in de boekhandel. Iedereen kan over de schandalen lezen waar Beatrix waarschijnlijk al haar leven lang kennis van heeft, maar wie weet staat er ook nieuwe informatie in het boek. Bovendien zit Beatrix er vermoedelijk al helemaal niet op te wachten dat haar moeder als geestesziek en extreem wordt omschreven. 

Bekijk hier de beelden:

Lees ook:

Beeld: ANP

Laatste nieuws

Zie ook