Naaktfoto-rel rondom hertogin Kate krijgt een staartje

Een kop boven een artikel als 'zo heb je Kate nog nooit gezien' gevolgd door een naaktfoto van de hertogin is not done....

Lees ook

Een kop boven een artikel als ‘zo heb je Kate nog nooit gezien’ gevolgd door een naaktfoto van de hertogin is not done. Toch besloten zes mensen om de privacywet te overtreden in 2012 door de Duchess te fotograferen, waarvoor ze mogelijk gaan boeten. De mensen verantwoordelijk voor deze ‘primeur’ moeten voor de rechter verschijnen.

Le Parisien weet te melden dat zes mensen – waaronder journalisten en fotografen – naar de rechtbank moeten vanwege de schending van Kate’s privacy in persoonlijke levenssfeer. In 2012 was Kate samenm met William in de Provence op vakantie waar fotografen haar op de kiek wisten te zetten terwijl ze topless aan het zonnen was. De zaak krijgt nu, vier jaar later, eindelijk een staartje. 

Zoals verwacht zaten William en Kate hier absoluut niet op te wachten en spanden ze een zaak aan. Het was niet de bedoeling dat de foto’s verder verspreid zouden worden, maar daarvoor leek het al snel te laat. De beelden waren inmiddels ook te zien in Italië, Zweden en Denemarken. De rechtszaak gaat in ieder geval door en de formele hoorzitting vindt begin volgend jaar plaats.

Beeld: Getty Images | Bron: Leparisien.fr

Laatste nieuws

Zie ook