Waarom je dus nooit je haar moet borstelen na het douchen

Okay. Dit is best herkenbaar. Al jaren probeer je een coupe ‘volle bos’ te krijgen, waarvan je zeker weet da...

Lees ook

Okay. Dit is best herkenbaar. Al jaren probeer je een coupe ‘volle bos’ te krijgen, waarvan je zeker weet dat Leco wild wordt… Maar eerlijk is eerlijk: je maakt eerder kans op een ‘Guinness world record’-boekvermelding voor meeste gespleten puntjes ooit. Tijd om daar wat aan te doen!

In tegenstelling tot wat je door veel haarproducten wijsgemaakt wordt, kun je gespleten puntjes niet herstellen. Geloof ons, er is ook echt geen product dat dàt voor je kan doen. Zie het alsof je een papiertje door midden scheurt. Je kan dat echt wel soort van lijmen, maar ‘heel’ wordt het nooit meer.

En hoe hard je ook de afgelopen periode je best gedaan hebt met extra verzorgingsproducten en het vermijden van hittebronnen (hoedje op in de zon etc.), die puntjes blijven. What to do?

Heb je er wel eens aan gedacht dat dat aan je doucheroutine kan liggen? Ja echt?!

Je haar is op z’n zwakst als het nat is. Droog haar wordt namelijk beschermd door natuurlijke oliën, nat haar daarentegen door niks, niente, nada. En daarom is nat haar ook veel vatbaarder beschadigingen als gespleten puntjes. Dus als je onder de douche vandaan komt en meteen als een gek je haar begint te borstelen, maak je meer kapot dan je lief is.

Hoe kan je dat voorkomen?

Laten we beginnen met het volgende: als je onder de douche vandaan komt, prop je haar dan niet op je hoofd in een handdoek. De handdoek gaat trekken aan je haar, waardoor er strengen afbreken en helemaal aan de voorkant. In plaats daarvan gaan we het haar droogdeppen (hier staat dus DEPPEN, dus niet wrijven, just saying).

Is het droog? Grijp dan niet direct naar je borstel. Spuit in plaats daarvan wat ‘leave in conditioner’ in je haar en gebruik je vingers om door je haar te ‘kammen’. Hiervoor kan je ‘Biosilk 17 Miracle Leave-in conditioner’ gebruiken (€24,50 via Douglas). En dan is het de truc om je haar zo lang mogelijk te laten drogen voordat je het gaat borstelen. You can do it!

En als je haar dan mooi droog is, pak dan een grove kam, en begin dan je haar van onder af te borstelen (dus niet vanaf de wortel, wat ook een veelgemaakte fout is). En verdeel je haar dan in stukjes, dus onder, midden en dan bovenaan. Duurt wat langer, maar je hebt een stuk minder gespleten puntjes.

Ben je geen fan van een kam? Dan is het misschien de moeite waard om eens te kijken naar een Wet Brush (€14,95 bij Douglas). Deze borstel heeft uiteinden met softtips en zorgt daardoor voor minder haaruitval. Daarnaast is hij speciaal gemaakt om nat haar te ontklitten.

Graag gedaan!

Lees ook:

Beeld: iStock | Bron: cosmopolitan.co.uk

Laatste nieuws

Zie ook