Koefnoen onder vuur door ‘smakeloze’ persiflage van koningshuis

Er worden veel persiflages over de koninklijke familie gemaakt, maar een fragment in de laatste aflevering van Koefnoen...

Lees ook

Er worden veel persiflages over de koninklijke familie gemaakt, maar een fragment in de laatste aflevering van Koefnoen ging volgens velen toch echt te ver. “Normaal doe ik hier niet moeilijk over maar dit ging een grensje té ver”, luidt een reactie.

In de persiflage zien we de lookalike prinsesjes verkleed beneden komen, één van hen met een hakenkruis op haar jas. Willem-Alexander, Máxima en de prinsesjes gaan met z’n allen naar zolder en vinden daar nog meer dingen van vroeger. Even later trekt de koning de jas met hakenkruis ook aan en doet het nazi-loopje. Tijdens het fragment wordt een vrolijk nummer afgespeeld.

Kan niet door de beugel vinden niet alleen veel koningshuisdeskundigen, maar ook kijkers. Veel mensen vinden dat er geen grappen gemaakt mogen worden over de SS en kinderen. Bovendien kan het koninklijke gezin zich niet verweren en zijn ze dus een makkelijk doelwit. 

Wat vind jij: kan dit echt niet of zie jij de grap er wel van in? Bekijk de persiflage in de onderstaande video:

Lees ook:

Beeld: ANP

Laatste nieuws

Zie ook