Prinses Haya helpt Haïti

Je kunt er cynisch over doen, maar wij vinden het toch aardig dat prinses Haya met 90 ton hulpgoederen naar Haïti i...

Lees ook

Je kunt er cynisch over doen, maar wij vinden het toch aardig dat prinses Haya met 90 ton hulpgoederen naar Haïti is gevlogen om daar de slachtoffers van orkaan Matthew bij te staan.

Haïti is nog steeds niet hersteld van de aardbeving die het land in 2010 trof en kon er een verwoestende orkaan er bepaald niet bij hebben. Haya laadde op kosten van haar schathemelrijke man zijn privé Boeing 747 B-400 (daar heeft de goede man er meerdere van staan, as you do) vol met voedsel, medicijnen, klamboes, tabletten om water te zuiveren en andere eerste levensbehoeften. En vloog ermee naar Haïti, om alles persoonlijk af te leveren bij de VN blauwhelmen daar.

Bijna geland

© Princess Haya / Instagram

Spullen uitladen

© Princess Haya / Instagram

Hallo blauwhelmen alpino’s! 

© Princess Haya / Instagram

Rijk én gul

© PrincessHaya.net  

De prinses, een halfzus van koning Abdullah van Jordanië, is de ‘junior vrouw’ van sjeik Mohammed bin Rashid Al Maktoum (hier in het midden, rechts naast hem zijn zoon Fazza). Mohammed is de minister-president en vice-president van de Verenigde Arabische Emiraten en tevens Emir van Dubai. En die is wel vaker gul: zo onderhoudt hij een fonds van 10 miljard dollar om de kennis in het Midden-Oosten op te krikken en betaalde hij al de oogbehandeling voor 5,8 miljoen Afrikanen. Hij compenseert zijn goede werken met het op twee na grootste jacht ter wereld en een dure racepaardenhobby. Het vermogen van de familie wordt geschat op ‘meer dan 48,5 miljard dollar’. 

Moderne moslima

© PrincessHaya.net  

Haya heeft twee kinderen met de sjeik: dochter Al-Jalila (9, hier in het midden) en zoon Zayed (4). Onderweg naar Haïti wipte ze ook nog even aan bij de paus om als United Nations Ambassador of Peace te benadrukken dat Dubai de grootste en drukte logistieke hub voor humanitaire hulpmiddelen ter wereld is geworden. Omdat een béétje landpromotie er op zo’n moment ook gewoon bij hoort.

Verder lezen:

Openingsbeeld © PrincessHaya.net  

Laatste nieuws

Zie ook