Hoe je pompoenpannenkoekjes maakt à la Jasmine Sendar

In het kader 'Koken met Sterren' delen vijf BN'er vrouwen met Beau Monde hun succesrecept die ze keer op keer maken. We...

Lees ook

In het kader ‘Koken met Sterren’ delen vijf BN’er vrouwen met Beau Monde hun succesrecept die ze keer op keer maken. We trapten af met actrice Kimberley Klaver en gaan verder met Jasmine Sendar (38).

Jasmine heeft een gevarieerd cv; model, soapie, presentatrice, theatermaakster (in oktober staat ze in het theater met haar theatershow ‘Mooi weer’). Én ze is YouTube-kokkin. “Daardoor ga ik koken meer waarderen. Fijn, want dat moet ik toch elke dag weer doen.”

Succesrecept

“Ik heb arepa di pampuna meegenomen, oftewel pompoenpannenkoekjes. Het is een Antilliaans gerecht, met een heel toegankelijk en makkelijk recept. Je hebt bakmeel, melk en eieren nodig, rozijnen, kaneel, suiker, gekookte pompoen en wat vanille-essence. Het is zo zoet, je hoeft er geen stroop op te doen. Mijn moeder noemde het ‘armoe-voedsel’. Alles wat je over had, ging in de pannenkoek. Je kunt het bijvoorbeeld ook met rijst maken. En ze zijn makkelijk om mee te nemen.”

Geheim

“Je zou ook een scheutje rum in deze pannenkoekjes kunnen doen. Dat geeft het wel een lekkere kick. Ik heb er nog aan gedacht om dat nu ook te doen, maar ik heb het toch maar niet gedaan. Ik wilde thuis namelijk wat beslag bewaren, om er nog een paar voor m’n zoontje te bakken.”

Lees het complete interview in de nieuwste Beau Monde. Bestel ‘m hier.

Lees ook:

Beeld: ANP | Video: Sanne Bakker

Laatste nieuws

Zie ook