Spaanse prinsesjes hebben lol in de regen

De Spaanse Nationale feestdag mocht dan volledig verregend zijn, prinses Leonor (10, rechts) en prinses Sofia (9, links)...

Lees ook

De Spaanse Nationale feestdag mocht dan volledig verregend zijn, prinses Leonor (10, rechts) en prinses Sofia (9, links) hadden samen de grootste lol.

Om ‘My Fair Lady’ te parafraseren: ‘The rain in Spain stayed mainly in the frame’ op de Nationale Dag. Het mocht de pret niet drukken, Leonor en Sofia rukten als professionele mini-royals uit met grote doorzichtige paraplu’s. Die trend is ooit gezet door onze koningin Juliana, die het zonde vond als het volk helemaal niets van haar kon zien in een Hollandse bui. Koningin Letizia van Spanje heeft het idee nog niet helemaal omarmd. Zij arriveerde met de gebruikelijke stalen glimlach onder een zwarte plu ↓ die het defilé iets buitengewoon ernstigs gaf.

© Carlos Alvarez / Getty Images

De prinsesjes moeten drijfnatte voeten hebben gehad; ze droegen bij hun jasjes van Carolina Herrera allebei ballerina’s, waar een paar leuke laarzen toepasselijker waren geweest.  

‘Rustig, dames’  

© Europapress / Getty Images

Tijdens de parade komt er van alles langs: veel marcherende soldaten uiteraard, maar bijvoorbeeld ook een schaap. Waar ze meisjes zo om moesten giechelen dat hun moeder hen besmuikt tot waardiger gedrag moest manen.

‘Laat toch gaan’

© Carlos Alvarez / Getty Images

Koning Felipe zat er aanzienlijk minder mee, die moest zelf ook lachen.Op de nationale dag wordt gevierd dat Christopher Columbus in 1492 voet aan land zette in de ‘nieuwe wereld’, tegenwoordig bekend als Amerika. 

Natte boel 

Hierbij nog een filmpje van de parade, de eerste beelden van de Spaanse royals beginnen rond 3.40. 

Verder lezen:

Openingsbeeld © Miguel Acero / Getty Images

Laatste nieuws

Zie ook