10 redenen dat je oudere zus de beste persoon op aarde is

Hoe vaak jullie ook onenigheid hebben gehad of naar elkaar hebben geschreeuwd, je zus is altijd een van de beste persone...

Lees ook

Hoe vaak jullie ook onenigheid hebben gehad of naar elkaar hebben geschreeuwd, je zus is altijd een van de beste personen op de wereld geweest. Niet ‘geweest’; ze is het nog steeds en dat zal ze voor altijd blijven. Daar zijn oneindig veel redenen voor, wij noemen er alvast tien:

1/ Ze deelt al jouw jeugdherinneringen
Jullie hebben zo veel dingen waar jullie samen op terug kunnen kijken. Die keer dat jullie voor het eerst op vakantie gingen bijvoorbeeld en de keren dat jullie stiekem een snoepje pakten achteruit de kast. Jullie hoeven elkaar alleen aan te kijken en weten meteen waar de ander aan terug denkt.

2/ Je kunt met haar over letterlijk alles praten
Als je geen zin hebt om met je vriendinnen of ouders te praten, kun je altijd nog naar je grote zus. Ze zal je niet veroordelen want ze heeft zelf ook vaak genoeg op dit punt gestaan.

3/ Ze is altijd eerlijk
Als je op zoek bent naar de ultieme shopbuddy, bel dan je zus. Ze is de enige die honderd procent eerlijk tegen je is als iets je verschrikkelijk staat. Natuurlijk is het niet altijd leuk als ze altijd zegt wat ze denkt, maar je hebt echt zo iemand nodig in je leven. 

4/ Je hebt nooit een nep ID hoeven maken
Wilde je vroeger een feestje meepakken of een fles drank kopen in de supermarkt, maar was je nog niet oud genoeg? Dan vroeg jij je zus om naar de winkel te gaan óf je mocht met haar identiteitskaart op stap.

5/ Ze kent je door en door
Ze kent je langer dan wie dan ook en weet alles over je. Jullie zijn samen opgegroeid en je hebt een band met haar die je met niemand anders hebt. Stiekem kent ze jou nog beter dan jij jezelf.

6/ Ze is een voorbeeld
Dat was ze altijd al en eigenlijk is ze dat nog steeds. Je keek altijd al naar haar kledingstijl, de hobby’s die ze had en de sport die ze beoefende. Nu kijk je naar de succesvolle carrière die ze heeft en wil je die evenaren.

7/ Zij heeft de weg voor je vrij gemaakt
Terwijl je zus om tien uur thuis moest zijn als ze de stad in ging, mocht jij zelf bepalen hoe diep in de nacht je weer je bed inrolde. Need we say more?

8/ Je hebt je stijl aan haar te danken
Vroeger stal je shirtjes uit haar kast en keek je op tegen het modegevoel van je zus. In het begin vond ze het vast irritant, maar daarna vond ze het echt wel cool dat jij de stijl van haar afkeek.

9/ Ze helpt je met je carrière
Heeft je grote zus connecties waar jij iets aan kunt hebben? Schroom dan niet om haar hulp in te schakelen, want ze zal je hoe dan ook helpen. In de meeste gevallen biedt ze haar hulp ook zelf al aan.

10/ Ze is je beste vriendin
Dat was ze vroeger al, want je had altijd iemand om mee te spelen. Nu kun je nog steeds met al je issues bij haar terecht en dat zal nooit veranderen. Zij is degene die altijd aan je verbonden blijft. En dat vinden we heerlijk!

Lees ook:

Beeld: iStock / Via Marieclaire.nl

Laatste nieuws

Zie ook