Ga je mee op diamantenjacht?

Eksters, opgelet! De Hermitage Amsterdam organiseert op 29 en 30 oktober 2016 een echte diamantenjacht. Dit ter ere van...

Lees ook

Eksters, opgelet! De Hermitage Amsterdam organiseert op 29 en 30 oktober 2016 een echte diamantenjacht. Dit ter ere van Catherina de Grote, de ultieme liefhebber van alles wat blinkt.

Een deel van de juwelen van de beroemde Russische vorstin is momenteel te zien in de Hermitage Amsterdam. Waaronder een replica van haar kroon, die was bezaaid met meer dan tienduizend edelstenen. In het weekend van 29 en 30 oktober organiseert de Hermitage Amsterdam een echte diamantenjacht, waarbij bezoekers de kans krijgen een diamant in het museum te vinden. 

Op jacht naar de schat

© State Hermitage Museum, St Petersburg

In de tentoonstelling ‘Catharina, de Grootste’ kunnen in dat weekend letters worden verzameld die gezamenlijk de locaties aanwijzen waar diamanten verborgen zijn. De vinder van een steen mag die houden en er iets dols mee doen. Iets wat Catherina beslist goed zou keuren, want ze deed niet aan matigheid. Om deze pittige tante te citeren: “Verleiden en verleid worden liggen dicht bij elkaar. Als er gevoelens bij komen kijken, ga je al snel veel verder dan je dacht.” 

Goed om te weten

© State Hermitage Museum, St Petersburg

Slechts een viertal van de geslepen stenen is een echte – Gassan 121 – 0,17crt – diamant, ter waarde van € 505 per stuk. De andere zijn zirkoniastenen. Het verschil is met het blote oog niet te zien. Daarom kunnen gelukkige vinders bij Gassan Diamonds, op loopafstand van de Hermitage, de steen laten controleren door de diamantexperts. En daar uitvinden of zij de trotse bezitter zijn van een echte diamant. De Hermitage gaat om 10.00 uur open, we wensen je een succesvolle speurtocht toe!  

Lees verder: 

Openingsbeeld © Art_Girl / Shutterstock

Laatste nieuws

Zie ook