Bling! Prinses Margarita opent Jewel Art Fair

Prinses Margarita de Bourbon de Parme opent op donderdag 10 november de International Jewellery Art Fair in de Westergas...

Lees ook

Prinses Margarita de Bourbon de Parme opent op donderdag 10 november de International Jewellery Art Fair in de Westergasfabriek in Amsterdam.

Het is niet helemáál een nobele daad, want de prinses ontwerpt ook zelf sieraden in de categorie ‘prijs alleen op aanvraag’. Al levert even graven prijzen op tussen de 2070 euro voor een armband van roségoud tot een duizelingwekkende 14.350 euro voor een paar oorhangers (zie hieronder). Margarita staat met haar eigen werk op de beurs, wat het toch een heerlijk vleugje ‘marktvrouw zoekt negotie’ geeft, maar goed: ook prinsessen moeten eten. 

© Deparmedesign.com

Peperdure eenvoud

© Remko de Waal / ANP

Margarita’s werk is vooral gebaseerd op de natuur, die liefde heeft ze met haar moeder prinses Irene gemeen. “Ontwerpen heeft voor mij te maken met inspiratie, manieren vinden om de natuur weer te geven,” zegt ze. “Nieuwe materialen vinden om mee te werken, de ervaring van stilte en eenvoud, het genieten van stoffen, het spelen met licht en simpele lijnen.” 

En de Oranjes?

Qua koninklijke reclame is het vooralsnog behelpen. Máxima is nog niet met een van Margarita’s ‘Leaves’ gespot, prinses Laurentien heeft een ring uit de collectie, maar loopt daar niet mee te koop. Ze draagt hem hier aan haar linkerhand tijdens dit VTM interview. De fair duurt tot en met 13 november. Tickets voor de  International Jewellery Art Fair bestel je hier.

Verder lezen: 

Openingsbeeld © Remko de Waal / ANP

 

Laatste nieuws

Zie ook