Hertogin Kate is een Hollandse hit!

Het einde van het bezoek van Kate, hertogin van Cambridge, is in zicht. Ze begon haar eerste kennismaking als royal met...

Lees ook

Het einde van het bezoek van Kate, hertogin van Cambridge, is in zicht. Ze begon haar eerste kennismaking als royal met Nederland met een bezoek aan de koning, die haar begroette voor de keet van vier ton. 

Die keet vormt zijn tijdelijke kantoor omdat er ook op Paleis Noordeinde van alles moet worden gerenoveerd. Na de lunch ging Kate, gedeeld in een poederblauw pakje van Catherine Walker, naar het Mauritshuis in Den Haag. Daar zijn momenteel topstukken te zien uit de kunstcollectie van de Windsors, waaronder ‘De muziekles’ van Vermeer. Kate heeft warme belangstelling voor kunst en studeerde kunstgeschiedenis.

Vervolgens werd de Britse ambassade vereert met een bezoek waarbij ze mensen van het Trimbos Instituut ontmoette. Dat doet onderzoek naar geestelijke gezondheid en verslaving, onderwerpen waar Kate, haar man prins William en haar zwager prins Harry zich in Engeland vrij intensief voor inzetten om meer begrip en hulp te creëren. Als laatste: een bezoek aan Bouwkeet, een werkplaats in Rotterdam, waar jongeren een vak kunnen leren, zodat ze van de straat zijn. Een beeldverslag van het dagje Nederland – haar eerste officiële buitenlandse reis alleen – van Kate.

‘Welkom bij mijn keet, Kate’

© Kensington Palace

Lunch op de Eikenhorst

© Peter de Jonge / Getty Images

Aankomst bij Mauritshuis

Kinderen bij het Mauritshuis 

© Chris Jackson / Getty Images

Het meisje met de parel 

© Chris Jackson / Getty Images

In het Mauritshuis

© Kensington Palace

 Vertrek Mauritshuis

 

Verder lezen:

Openingsbeeld © Chris Jackson / Getty Images

 

Laatste nieuws

Zie ook