Goed nieuws: het jongste kind is het grappigst

Iedereen die een broer en/of zus (of het meervoud hiervan) heeft, kent het gevoel. Toen jullie nog kind waren was er al...

Lees ook

Iedereen die een broer en/of zus (of het meervoud hiervan) heeft, kent het gevoel. Toen jullie nog kind waren was er al een gezonde rivaliteit aan de gang en zelfs nu jullie volwassen zijn lijkt dat niet anders te zijn. Ondanks dat jullie elkaar niet meer in de haren vliegen heeft Beau Monde toch een fijn onderzoek voor alle mensen die thuis de jongste zijn. Je wist het uiteraard allang, maar het is toch fijn om het nu bevestigt te krijgen: het jongste kind is de grappigste.

Volgens onderzoek van YouGov heeft de volgorde waarin kinderen geboren worden namelijk alles te maken met je persoonlijkheid. Zo zou er in Britse gezinnen weldegelijk verschil zijn tussen het jongste en het oudste kind. En daarmee wordt niet alleen bedoeld dat de oudste vaak meer verantwoordelijkheidsgevoel heeft, maar ook het heugelijke nieuws dat het jongste kind juist grappiger is. Ha! Is dat niet hilarisch?

Het hoe, wat en waarom voor dit onderzoeksresultaat is niet bekend, maar maakt dat eigenlijk uit? De jongste kinderen thuis hoeven zich geen oor meer aan te naaien. Op de vraag of zij thuis de grappigste zijn kunnen zij zonder enige vorm van sarcasme volmondig ‘ja’ antwoorden. En daar valt ook iets voor te zeggen. Vergeet bovendien niet dat de jongste kinderen de grootste kans heeft om miljonair te worden. Met andere woorden: het is helemaal niet zo slecht om degene te zijn die als laatste is geboren.

Lees ook:

Beeld: Pixabay

Laatste nieuws

Zie ook