Waarom veertiger zijn de slechtste periode is voor je seksleven

De 40 passeren betekent niet dat je 24/7 'being 40 and fabulous' omarmt. Uit nieuw onderzoek blijkt namelijk dat veertig...

Lees ook

De 40 passeren betekent niet dat je 24/7 ‘being 40 and fabulous’ omarmt. Uit nieuw onderzoek blijkt namelijk dat veertigers de slechtste periode in hun liefdesleven meemaken. Waarom? Mede omdat onzekerheid over het lichaam toeslaat.

Je bent dan misschien in de bloei van je leven met de nodige wijsheid op zak, vrouwen die de 40 zijn gepasseerd kampen toch meer met onzekerheden dan vrouwen die 50, 50 of zelfs 70 zijn. Bovendien zou dat ook nog eens impact kunnen hebben op hun seksleven. Niet alleen zijn er onzekerheden over het lichaam, maar ook dragen minder behoefte aan seks en pijnlijke seks een steentje bij aan een slechter liefdesleven.

Doordat veertigers met deze problemen lopen komt het voor dat ze minder kunnen genieten van hun liefdesleven. Sterker nog, de conclusie luidt: vrouwen in de veertig hebben het meest last van negatieve gevolgen op hun seksleven als we het onderzoek van het Amerikaanse University Hospitals Cleveland Medical Centre mogen geloven. Er zijn veel vrouwen (ongeveer de helft van de respondenten) die hun problemen niet bespreekbaar maken bij hun huisarts en dit zou juist moeten verbeteren, aldus het onderzoek. Vooral omdat de overgang pijnlijke vrijpartijen kan betekenen en de juiste behandeling baat heeft.

Lees ook:

Beeld: iStock Bron: DailyMail.co.uk

Laatste nieuws

Zie ook