Waarom prins George altijd korte broeken draagt

Tijdens de Royal Canada Tour viel het weer op: prins George spot je steevast in een korte broek. Wat is de reden daarvoo...

Tijdens de Royal Canada Tour viel het weer op: prins George spot je steevast in een korte broek. Wat is de reden daarvoor? Op en top zomers is het niet meer en surprise, daar heeft het ook helemaal niet mee te maken.

Kate en George hebben zo hun voorkeuren als het om zijn kledingstijl gaat. De hoge kniesokken ontbreken nooit, net als de korte broek die George het liefst in een mooie roodtint of blauwe kleur draagt. Maar waarom zien we de kleine prins nooit eens in een andere look? Of in een lange broek? Dat heeft alles te maken met traditie en klassen.

Als je tot de royals, aristocraten en de upper class in het algemeen behoort is het namelijk not done om jongens in een lange broek te hijsen. Het is een oude Engelse traditie om jongens een korte broek aan te doen, anders word je al snel in de categorie ‘suburban’ geplaatst. En een zelfrespecterende royal of aristocraat wil dat uiteraard niet. Lange broeken is vooral iets wat oudere jongens en mannen dragen, niet jonge jongens zoals George. 

© Getty Images

Hoewel de tijden veranderen lijkt deze traditie toch in stand gehouden te worden. Een jonge jongen in een lange broek is volgens velen toch iets wat tot de middenklasse behoort. Kate lijkt dus ook niet tegen de traditie in te gaan. Bovendien kleedde prinses Diana haar William en Harry ook op de manier zoals het heurt. Daar lijkt de hertogin dus niet van af te wijken totdat George 8 jaar wordt, puur omdat het traditie is en daarnaast is het een manier om toch te laten zien dat ze net iets boven de gewone mens staan.

Beeld: Getty Images Bron: Harpersbazaar.co.uk

 

Laatste nieuws