Brekend: koningin Máxima gaat terug naar Argentinië

Koningin Máxima gaat terug naar haar roots! Volgende week stapt ze in het vliegtuig richting Argentinië. Nie...

Lees ook

Koningin Máxima gaat terug naar haar roots! Volgende week stapt ze in het vliegtuig richting Argentinië. Niet om haar familie te bezoeken, maar voor werk. Op dinsdag en woensdag bezoekt ze het land om te praten over betere toegang tot financiële diensten voor de bevolking.

De koningin gaat naar Argentinië namens de Verenigde Naties. De agenda is aardig volgepland, ze heeft afspraken met onder andere president Mauricio Macri en de minister van Buitenlandse Zaken, Susana Malcorra, en de minister van Financiën, Alfonso Prat-Gay.

Doel van het bezoek aan Argentinië is om financiële diensten voor iedereen beschikbaar te maken. Volgens de Wereld Bank Groep heeft slechts de helft van de volwassenen in Argentinië een bank- of spaarrekening (tegenover 99% van de Nederlanders). Er wordt nog veel contant betaald. Dit maakt het voor kleine ondernemers moeilijk om uit te breiden. Ze krijgen geen lening doordat ze hun inkomsten contant ontvangen en dit niet goed registreren. Hier gaat Máxima onder andere over praten.

Door het tripje naar Argentinië moet Máxima helaas het bezoek van hertogin Kate aan Nederland missen. 

Meer over Máxima:

Beeld: Getty Images | Bron: Show.nl

Laatste nieuws

Zie ook