Prinses Beatrix geopereerd aan haar knie

Het Franciscus/Vlietland Ziekenhuis in Schiedam is druk met de koninklijke botten. Prinses Beatrix (78) is geopereerd aa...

Lees ook

Het Franciscus/Vlietland Ziekenhuis in Schiedam is druk met de koninklijke botten. Prinses Beatrix (78) is geopereerd aan haar rechterknie. Bij de operatie is een knieprothese aangebracht.

In 2005 heeft de prinses links al een kunstknie gekregen. De operatie was een succes, aldus de Rijksvoorlichtingsdienst. Ze moet wel nog een paar dagen in het ziekenhuis blijven en zal daarna thuis verder revalideren. De prinses heeft zich wel eens laten ontvallen dat ze ‘boft’ met haar gezondheid en is verder inderdaad nog vrij kwiek. 

Kwaaltjes en ongelukken 

© Piroschka van de Wouw / ANP

Het is niet de eerste keer dat de prinses onder het mes is gegaan. In 2015 liet ze zich in Londen behandelen voor staar in haar linkeroog, in 2011 was het rechteroog al aan de beurt geweest. En in 2013 moest ze onder het mes nadat ze door ‘een onfortuinlijke val’ (teveel kleedjes op Drakesteyn?) haar jukbeen had gebroken. In verband met haar nieuwe knie is Beatrix dinsdag niet bij de opening van het Europees verpleegkundig congres voor ouderen in Rotterdam. Ze wordt vervangen door koningin Máxima. Eerder deze week stond de prinses er nog vief bij tijdens de heropening van gerestaureerde molen De Hoop in Oldebroek.  

Prinses op krukken 

© PPE / Nieboer

Ook Beatrix’ kleindochter prinses Alexia is een paar weken geleden geopereerd. Bij haar zijn de plaat en de schroeven die na haar skiongeluk op 27 februari geplaatst werden verwijderd. Zij mocht een paar uur na de operatie weer terug naar de Eikenhorst om daar bij te komen. Bij de doop van kleine Carlos de Bourbon de Parme was te zien dat ze toen wel weer even met krukken liep, iets waar haar oma de de komende weken ook niet onderuit zal komen. Beterschap voor allebei!

Verder lezen

Openingsbeeld © Piroschka van de Wouw / ANP

 

 

Laatste nieuws

Zie ook