Dit is het eerste woordje van prinses Charlotte in het openbaar!

Het kan de geschiedenisboeken in. Het eerste woordje dat prinses Charlotte van Cambridge in het openbaar heeft gesproken...

Lees ook

Het kan de geschiedenisboeken in. Het eerste woordje dat prinses Charlotte van Cambridge in het openbaar heeft gesproken is ‘pop’. Met dank aan de ballonnen die ze in het zicht kreeg.

Officieel was het een kinderfeestje voor de gezinnen van Canadese militaire. Officieus was het de ultieme gelegenheid om de schattige kleine Cambridge’jes op een ongedwongen manier te showen tijdens de Royal Canada Tour van hun ouders, prins William en hertogin Kate (hier in een jurk van See by Chloe). Prinses Charlotte (16 maanden)  en grote broer George (3) zijn eerder deze week ook al met nanny Maria naar de plaatselijke kinderboerderij in Victoria geweest, waar ze de geitjes uitgebreid hebben geaaid. 

‘Nu ik!’

© Chris Jackson / Getty Images

Het was het eerste officiële gezamenlijke optreden voor de broer en zus. Voor het feestje was een mini-kinderboerderij in de tuin van het Government House neergezet, compleet met minipaardjes, geiten en konijnen. En verder was er een poppenkast en een ballonkunstenaar om de kids te entertainen. George was vooral gefascineerd door het bellenblaaspistool dat hij even later zelf mocht bedienen. En uiteraard onmiddellijk op zijn zusje richtte, #boyswillbeboys. 

‘Aaien!’

© Chris Jackson / Getty Images

Prinses Charlotte, in Pepa & Co, was ronduit verliefd op grote witte hond Moose die ze wel wilde blíjven aaien. Iemand mist hier duidelijk Lupo en de Royal Hamster die thuis zijn gebleven. Moose bleef er zeer kalm onder, ook toen de prinses zo’n beetje op hem stuiterde. Gelukkig was er ook nog een héél lief konijn – hoe schattig is deze ↓ foto? 

© The Royal Family / Facebook

 ‘Knuffel!’

© Chris Jackson / Getty Images

Grappig aan zo’n uurtje is dat de gezinsdynamiek meteen duidelijk wordt. Prins George is een beetje op zijn hoede en zoekt al snel de veiligheid van zijn vader. Charlotte scharrelt meteen weg zodra ze op haar eigen beentjes wordt gezet en kan buitengewoon daadkrachtig ‘dada’ naar haar vader roepen als ze iets van hem wil. 

‘Moet uit!’

© Chris Jackson / Getty Images

Verder staat prinses Charlotte nog redelijk onbevangen in het leven. Hoewel haar ouders volhouden dat George het pittige type van de twee is en Charlotte een dametje, heeft de little lady wel degelijk een eigen willetje. Op het feestje speelde zich een voor jonge ouders heel herkenbaar machtsspelletje met haar moeder Kate af, rondom haar blauwe vestje. 

‘Ik wil het niet aan!’

© Chris Jackson / Getty Images

 ‘Nu wil ik het wél aan’

© Chris Jackson / Getty Images

‘En dichtknopen!’  

© Chris Jackson / Getty Images

Verder lezen: 

Openingsbeeld © Chris Jackson / Getty Images

Laatste nieuws

Zie ook