Koningin Máxima beleeft een ongemakkelijk moment

Als hofdame is het je taak om de koning of koningin te assisteren tijdens haar werkzaamheden, maar waar was de hofdame t...

Lees ook

Als hofdame is het je taak om de koning of koningin te assisteren tijdens haar werkzaamheden, maar waar was de hofdame toen koningin Máxima een kop koffie werd aangeboden? In dit geval is het antwoord ‘niet dichtbij genoeg’. Het overkwam de koningin woensdag en de momenten daarop voelde nogal ongemakkelijk aan als we de beelden zien.

Het is niet vaak dat je koningin Máxima in een ietwat benarde situatie ziet, maar toen haar gisteren een kop koffie in de handen werd gedrukt tijdens het 10-jarige bestaan van Stichting Piëzo werd het… even lastig. Normaal is daar de hofdame die ongemakkelijke momenten uiterst slim weet op te lossen. Gisteren niet, en dus lijkt het erop dat de hofdame in kwestie een steekje heeft laten vallen. Met de woorden: ‘normaal drink ik mijn koffie om 11 uur’ wist Máxima de situatie luchtig te houden, maar vervelend was het wel dat ze hierdoor even geen mensen kon begroeten. Gelukkig was er snel hulp ter plaatse (in de vorm van een tafel), waardoor het kopje slim geloosd werd en Máxima verder kon gaan.

Is het dan echt zo not done om vriendelijk koffie aan te bieden? Tja, uiteindelijk gaat het erom dat de koningin tijdens haar bezoek mensen kan begroeten en haar aandacht kan verdelen, aldus onze royaltywatcher Ella. Daarom wordt koffie normaal gesproken bewaard voor enkel een vergadering of bespreking. In dit geval is een kopje in haar handen onhandig, omdat ze hierdoor niemand de hand kan schudden.

Beeld: Getty Images

Laatste nieuws

Zie ook