Waarom je tanden raar voelen na het eten van spinazie

Sla een kookboek open of surf naar de site van je favoriete foodblogger en je spot gegarandeerd een recept waarin spinaz...

Lees ook

Sla een kookboek open of surf naar de site van je favoriete foodblogger en je spot gegarandeerd een recept waarin spinazie verwerkt wordt. Zelfs in smoothies wordt het groene wonder gestopt. Logisch, want spinazie heeft verschillende gezondheidsvoordelen. Maar hoe komt het toch dat na het eten van spinazie je tanden ruw aanvoelen?

Well, daar is een verklaring voor. De oorzaak van deze ‘spinazie tanden’ is namelijk oxaalzuur en vooral omdat het in grote hoeveelheid aanwezig is in spinazie. Nu zegt de term oxaalzuur je misschien niet zoveel, maar het komt er uiteindelijk op neer dat tijdens het eten van spinazie bepaalde kristallen vrijkomen die een zanderig laagje om je tanden leggen.

Maar guess what? Dat oxaalzuur zit niet alleen in spinazie, maar ook in rabarber, bieten én boerenkool. Sterker nog, het komt zelfs voor in chocola. Er zijn verschillende theorieën om het vervelende gevoel tegen te gaan. De een voegt citroensap toe, de ander zweert weer bij een scheutje melk of de spinazie blancheren. 

Lees ook:

Beeld: Pixabay Bron: Popsugar

Laatste nieuws

Zie ook

Oliebollen, maar net even anders: zo maak je ze

Oliebollen, maar net even anders: zo maak je ze

Als je Oud en Nieuw zegt, bedoel je oliebollen. Die twee zijn namelijk onlosmakelijk met elkaar verbonden. We kennen ze met krentjes... en zonder. Eigenlijk blijft het daarbij. Daarom vandaag: variaties op de overheerlijke bollen.
Máxima champagne

Proost! Champagne is goed voor je huid, zegt dermatoloog

En een glaasje bubbels zou óók voordelen hebben voor je haar en je geheugen.