Vriendinnen die samen drinken, blijven samen

Het terrassenseizoen is misschien over, maar wie zegt dat het jou en je vriendinnen ervan weerhoudt om af en toe (of ied...

Het terrassenseizoen is misschien over, maar wie zegt dat het jou en je vriendinnen ervan weerhoudt om af en toe (of iedere week) een fles wijn open te trekken? Precies. Geen verhaal is zo juicy en gezellig zonder een glaasje wit of rood in de hand. En weet je wat: daar is helemaal niets mis mee. Vriendinnen die samen drinken blijven namelijk langer bevriend.

Dat klinkt toch als muziek in de oren? Je hoeft je dus helemaal niet schuldig te voelen als je nog een glaasje voor jezelf en je vriendinnengroep inschenkt. Alcohol complementeert liefdesdrama’s, problemen met de buurvrouw en shopsessies waarbij je net iets te veel geld hebt uitgegeven namelijk goed. Daarnaast blijkt uit onderzoek ook nog eens dat mensen die ‘middelmatig’ drinken de gezondste mensen zijn, mede omdat zij een actief én sociaal leven leiden.

150.000 Franse mannen en vrouwen deden mee aan dit onderzoek en de groep die tot de moderate drinkers horen zijn toch een stuk gelukkiger dan de andere groepen. Daarnaast wordt zo nu en dan drinken gelinkt aan een goede sociale status, waaruit de conclusie getrokken wordt dat mensen die matige drinkers zijn vaker vrienden hebben die ook van een drankje houden. Om het cirkeltje helemaal rond te maken blijkt uit Noors onderzoek dat mensen die (bewust) geen alcohol drinken sneller depressief zouden worden. Proost, dan maar.

Lees ook:

Beeld: iStock, bron: Elite Daily

Laatste nieuws