Gewaagd stijlstatement van hertogin Kate

Na de praktische laarzen en het safari-jasje van het volledig verregende bezoek aan Bella Bella, vond de hertogin van Ca...

Lees ook

Na de praktische laarzen en het safari-jasje van het volledig verregende bezoek aan Bella Bella, vond de hertogin van Cambridge het hoog tijd om wat glamour aan de Royal Canada Tour toe te voegen.

Voor een receptie droeg ze een rode Preen jurk à € 1160  met een hoog Audrey Hepburn gehalte en de diamanten Maple Leaf broche die al eerder zijn opwachting maakte. Voor iemand met een behoudende smaak als Kate is deze asymmetrische halslijn al het toppunt van gewaagd, er was geen denken aan dat ze geen matchy-matchy schoenen zou aantrekken. Er moest met zo’n 200 mensen worden gebabbeld. Na de eindeloze dag die al achter hen lag, kunnen we ons voorstellen dat ze dolgraag naar hun kinderen wilden en vervolgens naar bed, maar daar was niets van te merken: zowel de prins als de hertogin stonden áán. Hieronder nog even het rode wonder in zijn geheel.

© Chris Jackson / Getty Images

Remake D&G

© Chris Jackson / Getty Images

In Kelowna, British Colombia, waren gisteren de alom verfoeide nude pumps weer terug. Ze lieten Kate’s  mosgroene Dolce & Gabbana (promoten we de Britse mode-industrie niet meer?!) niet echt stralen, maar een mens kan niet alles hebben. Het origineel heeft een klok-appliqué ↓ Kate hield het bij alleen de knopen, wat het een beetje een draak van een jurk maakt. Serieus, pofmouwen met een ruche?  

© Dolce & Gabbana

Kids in Victoria

© Chris Jackson / Getty Images

William en Kate bezochten onder andere een volleybalwedstrijd van de plaatselijke universiteit waar ze shirtjes met hun namen erop kregen en knuffels voor de kinderen. Prins George en prinses Charlotte vermoeien zich nog even niet met zich showen aan het volk, die vermaken zich opperbest op de basis van de Cambridge’jes: het Government House in Victoria.  

Dit is hun hotel!

© Coasthotels.com

Na de wedstrijd gingen Kate en William nog naar een proeverij voor ze doorvlogen naar Whitehorse in de Yukon, waar ze overnachtten in de Coast High Country Inn. Dit is een tamelijk eenvoudig hotel (vanaf € 110 per nacht) waar eerdere gasten klaagden over ‘geel water uit de kraan’ en ‘gedateerde kamers’. Ze hadden er wel de beste kamer, met een jacuzzi, open haard ↓ en een keukentje.

© Coasthotels.com

Verder lezen: 

Openingsbeeld © Chris Jackson / Getty Images

Laatste nieuws

Zie ook