Koningin Sonja exposeert met hunk van A-ha

Koningin Sonja van Noorwegen heeft een expositie gescoord in Londen. En  Hare Majesteit opende de tentoonstelling '...

Lees ook

Koningin Sonja van Noorwegen heeft een expositie gescoord in Londen. En  Hare Majesteit opende de tentoonstelling ‘Texture’ in de Paul Stolper Gallery persoonlijk.

Royals getuigen nogal eens van een artistieke aanleg. Onze eigen crea Bea kan prachtige sculpturen maken. Koningin Margrethe van Denemarken is een ster in borduren, ontwerpen en fröbelen. En Sonja staat bekend om haar natuurfotografie, waar ze fraaie grafische kunst van maakt. Voor Texture werkte ze samen met Magne Furuholmen. Dat is de lekkere Viking die naast haar staat. En ja, die ken je waarschijnlijk als Mags, de keyboardspeler en co-songwriter van A-ha. 

Dynamisch duo

© Eamonn M.McCormack / Getty Images

Het ongebruikelijke duo maakte in anderhalf jaar meer dan 200 prints die een liefdesbaby zijn tussen zijn werk (taal en tekst) en haar fascinatie voor de natuur. “Ik heb de koningin dertien jaar geleden ontmoet bij een van mijn exposities,” zegt Furuholmen. “Ik vond haar nieuwsgierigheid inspirerend. Ze is meer toegewijd dan de meeste mensen die ik ken, met een elastische, vorsende instelling. Het was haar nieuwsgierigheid die de basis vormt voor dit werk.” En kan ze een beetje leuk ‘Take on me’ meezingen? “Daar laat ik me niet over uit, maar het zou me niet verbazen.” Cool. De opbrengst van de expositie komt ten goede aan de Queen Sonja Print Award, de tentoonstelling is te zien tot 23 oktober 2016. 

Aan het werk

Verder lezen:

Openingsbeeld © Eamonn M.McCormack / Getty Images

Laatste nieuws

Zie ook