Kate draagt 12 jaar oude laarzen tijdens Royal Canada Tour

Waren het gisteren nog haar rode schoenen die de voorpagina's haalden, bij het bezoek aan Bella Bella vielen vooral de l...

Lees ook

Waren het gisteren nog haar rode schoenen die de voorpagina’s haalden, bij het bezoek aan Bella Bella vielen vooral de laarzen uit het begin van Kate’s verkeringstijd met William op, #zuinig.

De laarzen waren geen overbodige luxe, want het weer zat niet erg mee op dag 3 van de Royal Canada Tour. Na een turbulente vlucht landden de hertog en hertogin van Cambridge in de stromende regen op het afgelegen eiland Bella Bella. Daar werden ze welkom geheten door de plaatselijke First Nation bevolking als Hemas (een soort clanopperhoofd) en Umaks (een vrouw van stand). Niet alleen kregen ze zelf traditionele warme Heilsuk omslagdoeken, er waren ook capes voor prins George en prinses Charlotte, die met hun nanny in het Government House in Victoria zijn gebleven. 

Casual outfit

 Ian Vogler / Getty Images

Zowel William als Kate hadden zich gekleed op het weer. Kate’s outfit bestond uit een Zara jeans, een geruite blouse van Topshop, een Holland and Holland jasje en als diplomatiek gebaar naar het gastland oorbellen van de Canadese ontwerper Pippa Small. En droeg – geen overbodige luxe in de stortregen – haar oude vertrouwde Penelope Chilvers laarzen van 547 euro. Die heeft én draagt ze al sinds 2004 en deden eerder dit jaar ook goede dienst tijdens haar hike in Bhutan. Het stel vliegt later terug naar Victoria voor een receptie en om weer even bij George en Charlotte te zijn. Nog even een impressie van hun dag op Bella Bella. 

Zevenmijlslaarzen

 Ian Vogler / Getty Images

Het goot echt van de regen, maar hulde aan Kate’s kapper Amanda, die de koninklijke lokken toch dermate had bewerkt dat ze bouncy en pluisvrij bleven. We willen graag een masterclass in hoe ze dat voor elkaar krijgt. 

Prins der Knopen  

 Ian Vogler / Getty Images

Het feit dat William hier een cape met vele knopen omheeft is grappig, als je weet dat het juist Kate is die een echte knopenfetisj heeft en gek is op jassen en pakjes met dubbele rijen knopen. Die voorliefde hielp haar al aan haar bijnaam Duchess of Buttons. We horen hier William bijna zeggen: ‘Ik heb lekker meer knopen dan jij.’ En haar denken: ‘Wacht maar tot je slaapt, die knopen zijn voor mij.’

‘Gezellig, hè?’

© Call Me Kate / Twitter

Ook bracht Dag 3 weer een gezellig klopje van Kate op Williams knie: we hebben de indruk dat de Cambridge’jes het na veertien jaar samen nog altijd uitstekend kunnen vinden met elkaar. 

Verder lezen: 

Openingsbeeld © Ian Vogler / Getty Images

 

Laatste nieuws

Zie ook