Onderzoek: dit vinden mannen het aantrekkelijkst aan ons

Nee, het gaat niet om volle borsten, een rond achterwerk en zélfs niet om een stralende glimlach! Een recent onde...

Lees ook

Nee, het gaat niet om volle borsten, een rond achterwerk en zélfs niet om een stralende glimlach! Een recent onderzoek wijst uit dat een heel ander lichaamsdeel aantrekkelijk wordt gevonden door mannen. Als je écht indruk wilt maken op het andere geslacht, zorg dan dat je jouw taille benadrukt. Mannen blijken een smalle taille woestaantrekkelijk te vinden!

Voorop staat dat het erom gaat dat je jezelf mooi voelt, maar stiekem is het best leuk als een man jou aantrekkelijk vindt. Daar hoef je geen cup D of platte buik voor te hebben, mannen vinden het mooi als je een smalle taille hebt. Dat wijst een onderzoek van de University of Pittsburgh uit.

In het onderzoek kregen 500 Amerikanen foto’s van studenten en Playboy-modellen te zien. Elke deelnemer mocht de foto’s een cijfer geven op basis van aantrekkelijkheid. De conclusie was duidelijk: hoe smaller de taille, hoe aantrekkelijker je wordt gevonden. Dit heeft volgens de onderzoekers te maken met de oertijd. “Waarschijnlijk haalt het ons dierlijk instinct naar boven. Een smalle taille duidt er namelijk op dat een vrouw niet zwanger is en dus nog seksueel beschikbaar”, verklaart een onderzoeker.

Mocht je niet gezegend zijn met een smalle taille; niet getreurd. Met de juiste kledingkeuze kun je een taille creëren. Kies voor getailleerde kledingstukken. Een peplumtop is een goede keuze, net als een kokerrok. Je kunt ook een tailleriem gebruiken om dit deel van jouw lichaam te benadrukken. 

Meer onderzoekjes:

Beeld: iStock
Bron

Laatste nieuws

Zie ook