Koning Willem-Alexander peetvader van prins Carlos jr.

Het was een onverwacht bijzonder weekend voor onze royals. Althans, onverwacht voor ons. De uitnodigingen voor de doop v...

Lees ook

Het was een onverwacht bijzonder weekend voor onze royals. Althans, onverwacht voor ons. De uitnodigingen voor de doop van prins Carlos jr., de zoon van Carlos de Bourbon de Parme en zijn vrouw Annemarie, waren allang verstuurd maar deze bijzondere gebeurtenis is tot op het laatste moment geheim gehouden. Net als de komst van koning Willem-Alexander en zijn gezin!

De koning en zijn gezin waren gisteren in de kathedraal van het Italiaanse Parma. Daar werd prins Carlos jr. gedoopt. Het prinsje is hertog van Parma, vandaar dat de doop daar plaatsvond. De doop gebeurde tijdens een mis van de Ordine Constantiniano di San Giorgio, de aloude ridderorde van Parma.

Willem-Alexander is één van de peetouders van het prinsje die afgelopen april is geboren. De koning deed, zoals dat hoort, een wens tot de dopeling. Hij wenste dat de prins ook als volwassene zijn stem zou verheffen tegen onrecht. Carlos jr. vond het echter reuze spannend en zette zijn keel op. Zelfs de fles en zijn vader kon hem niet tot bedaren brengen!

Gelukkig was het verder een mooie doop en zijn ouders zijn zeer te spreken over hun derde kind. Wat prins Carlos en Annemarie te zeggen hebben over het prinsje, zie je in de onderstaande video:

Meer royalty:

Beeld: ANP

Laatste nieuws

Zie ook