Kate draagt rode schoenen, royaltywatchers in shock

Wie de hertogin van Cambridge een béétje kent, weet dat ze een hardnekkige voorkeur heeft voor wedges en n...

Wie de hertogin van Cambridge een béétje kent, weet dat ze een hardnekkige voorkeur heeft voor wedges en nude pumps. Dat het ook anders kan, bewijst ze in Canada.

Of het nu een ode is aan de Canadese vlag of dat ze overzees denkt: ‘Laat ik eens gek doen’, Kate heeft op de tweede dag van de Royal Canada Tour rode suède pumps aan. Bij een jurkje dat borderline tutty zou zijn als het geen Alexander McQueen met beeldig borduurwerk was (en de rok niet aan de korte kant was). Dit is de royal dresscode als je je per watervliegtuig verplaatst, blijkbaar. Maar er waaide niets onzedelijk op en heur haar waaide niet in haar gezicht, dus reasons to be cheerful aan het hof. 

Piloten onder elkaar

© Arthur Edwards / Getty Images

Kate en prins William arriveerden in Vancouver via het Harbour Flight Centre, met 35 minuten de snelste manier om van Victoria in Vancouver te komen. William, die zelf in een traumaheli vliegt, hoorde de piloot uit over zijn werk en de moeilijke omstandigheden waarin de watervliegtuigen soms moeten landen, Kate keek haar ogen uit op de schitterende natuur. Eenmaal aan de wal bezochten ze onder andere een soort consultatiebureau voor moeders met verslavingsproblemen, waar ze een baby troffen die volstrekt onaangedaan bleef onder het hoge bezoek, #whatever. 

Knuffel voor de kids

© WPA Pool / Getty Images

Prins George en prinses Charlotte zijn met nanny Maria in Victoria gebleven. Volgens Kate was George ‘superopgewonden’ over de lange vlucht van Engeland naar Victoria en lagen de kleine Cambridge’jes al lekker te slapen toen hun ouders de ontvangst in Victoria afwerkten. In Vancouver vond men het duidelijk jammer dat de kinderen er niet bij waren, maar het weerhield fans er niet van om bloemen en knuffels mee te geven. Kate en William leggen de hele dag werkbezoeken af en klimmen ook nog in een hovercraft voor ze terugvliegen naar Victoria om bij hun kinderen te kunnen zijn.  

Verder lezen

Openingsbeeld © Chris Jackson / Getty Images

 

 

Laatste nieuws