Katteneigenaren opgelet: van dit nieuws word je niet blij

Geloof het of niet, maar een instantie waarschuwt katteneigenaren voor hun eigen viervoeters. Knuffel je ook zo graag me...

Lees ook

Geloof het of niet, maar een instantie waarschuwt katteneigenaren voor hun eigen viervoeters. Knuffel je ook zo graag met je kat? Geef je altijd een aaitje voordat je weggaat? Dan kun je daar volgens dit onderzoek maar beter mee stoppen. Ze waarschuwen namelijk voor kattenkrabziekte.

Die kattenkrabziekte schijnt namelijk erger te zijn dan in eerste instantie werd gedacht. Deze ziekte wordt onder katten verspreid middels vlooien en poep, waardoor zo’n 40% van de katten in hun leven de ziekte met zich meedraagt. Maar waarom moet je je als katteneigenaar zorgen maken? Omdat een kat het dus aan mensen door kan geven door te krabben, bijten of likken. Het onderzoek stelt dat tussen 2005 en 2013 ruim 13.000 mensen met de ziekte besmet zijn en dat daarvan 538 mensen in het ziekenhuis zijn opgenomen. 

Als je de ziekte krijgt zou je tussen drie en veertien dagen symptomen zien als een gezwollen (rode) huid, griep, hoofdpijn, vermoeidheid en/of verminderde eetlust. Als we het onderzoek mogen geloven is het dus aan te raden om op te passen met katten die er een handje van hebben om hun nagels in je huid te zetten of je (wond) likken.

Lees ook:

Beeld: Pixabay Bron: Distractify

Laatste nieuws

Zie ook