Babynieuws! Vierde kind voor prinses Sophie

Prins Georg Friedrich van Pruisen en zijn vrouw prinses Sophie zijn in afwachting van hun vierde kind. Vier kinderen in...

Lees ook

Prins Georg Friedrich van Pruisen en zijn vrouw prinses Sophie zijn in afwachting van hun vierde kind. Vier kinderen in drie jaar – Sophie neemt haar taal als troonopvolgerproducent wel héél serieus! 

Het stel heeft al een tweeling – Carl Friedrich en Louis Ferdinand, geboren in januari 2013 – en een dochtertje, Emma Marie dat vorig jaar april werd geboren. Zowel de tantes van Bunte als van Gala berichtten over het leuke nieuws en de prins heeft het inmiddels ook bevestigd. Bij een werkbezoek verklapte hij dat hij ‘drie-en-een-half kind’ had. Het zal niet lang meer duren voor het nieuwe prinsje of prinsesje er is, Sophie is in november uitgerekend. 

Royal wedding fever

© Andreas Rentz / Getty Images

Georg Friedrich is de achter-achterkleinzoon van Wilhelm II, de laatste keizer van Duitsland en Hoofd van het Huis van Hohenzollern (al honderden jaren hoge Duitse adel). Met Sophie, zelf een prinses van Isenburg, trouwde hij in de zomer van 2011 in Potsdam. Het huwelijk kon zich qua royal gasten meten met die andere royal wedding van het jaar, van prins William met Kate Middleton.   

Werkende prins

© Andreas Rentz / Getty Images

Georg Friedrich werkt voor een bedrijf dat universiteiten helpt innovaties op de markt te brengen. Hij verlangt niet naar de oude macht die de adel had. “Ik heb als hoofd van het Huis van Hohenzollern geen politieke rol en ambieer die ook niet,” aldus de prins. “Ik zie geen enkele reden om het politieke systeem in Duitsland te veranderen. Ik ben heel gelukkig, waarschijnlijk gelukkiger dan veel van mijn voorvaderen.” 

Bescheiden in Bremen

© Gala

Ook bij de eerdere zwangerschappen werd de gezinsuitbreiding pas bekend gemaakt toen Sophie al bijna moest bevallen. Het stel houdt hun gezin graag uit de publiciteit en leidt een vrij bescheiden bestaan in de buurt van Bremen. Sophie werkt als consultant voor non-profit instellingen. Op de foto staat ze met Emma Marie.

Meer lezen

Openingsbeeld © Andreas Rentz / Getty Images

Laatste nieuws

Zie ook