Na zoveel afleveringen ben je verslaafd aan een serie

Als je eenmaal aan een Netflix abonnement begint herken je al snel het gevoel van bingewatching. Netflix maakt het je na...

Lees ook

Als je eenmaal aan een Netflix abonnement begint herken je al snel het gevoel van bingewatching. Netflix maakt het je namelijk wel erg makkelijk om aflevering na aflevering te kijken en de tijd compleet te verliezen. Maar hoeveel afleveringen kost het je nu eigenlijk om ‘verslaafd’ te raken aan een serie? Nou, helemaal niet zoveel!

Uit het onderzoek van Netflix blijkt dat de gemiddelde persoon na twee afleveringen al helemaal in de serie zit en eigenlijk niet meer kan stoppen met kijken. Het gaat hier wel om de (nieuwe) series Stranger Things en Get Down. Wij begrijpen de uitkomst van dit onderzoek helemaal! Niet voor niets schreven we al waarom je écht aan de serie Stranger Things moet beginnen… Het is namelijk echt verslavend – in hoeverre een serie verslavend kan zijn.

Daarnaast scoort de serie Narcos ook erg goed. De Nederlandse kijker zou na aflevering twee al verknocht zijn aan de serie, terwijl wereldwijd dat meestal pas na aflevering drie is. Opvallend! Je hoeft dus niet raar op te kijken als je al snel series als Narcos en Stranger Things op je watchlist zet. Dat bingewatching is nu dus een onderzocht fenomeen. Dus eh… Netflix aanzetten, dan maar?

Lees ook:

Beeld: iStock Bron: Netflix-Nederland

Laatste nieuws

Zie ook