Hoera: je wordt socialer van een wijntje

We weten niet hoeveel redenen je nodig hebt om vanavond nog een fles wijn open te trekken met je vriendinnen, maar here...

We weten niet hoeveel redenen je nodig hebt om vanavond nog een fles wijn open te trekken met je vriendinnen, maar here you go. Door (witte) wijn val je af niet alleen af, het maakt je ook nog eens socialer. Nu hadden we voor dat laatste natuurlijk geen onderzoek nodig, al kunnen we je deze resultaten niet laten ontgaan. Dit klinkt toch als muziek in de oren?

Uit het onderzoek blijkt namelijk dat alcohol je socialer maakt en dat dit vooral voor de vrouwelijke bevolking geldt. Na een paar wijntjes spreek je al snel 5 kwartier in een uur én schijn je meer empathie te hebben. Maar hoe komt het nu dat je vooral bij vrouwen verschil merkt? Dat zou alles te maken hebben met het alcoholpercentage in het bloed na dezelfde hoeveelheid alcohol. Tja, het schiet ons nu eenmaal iets sneller naar het hoofd.

Het betekent overigens niet dat je een complete fles wijn in je eentje zou moeten leegdrinken, maar je hebt wel een reden om er vanavond één te ontkurken. Na één tot twee glazen wordt het namelijk al snel gezelliger. Proost!

Lees ook:

Beeld: iStock Bron: Health Day/Marie Claire

Laatste nieuws