Deze persoon gaf Harry zelfvertrouwen na het overlijden van Diana

Prins Harry was slechts 12 jaar oud toen prinses Diana verongelukte in Parijs. Een erg jonge leeftijd om je moeder te ve...

Lees ook

Prins Harry was slechts 12 jaar oud toen prinses Diana verongelukte in Parijs. Een erg jonge leeftijd om je moeder te verliezen, en dat heeft hij gemerkt op latere leeftijd. Vooral als het om zelfvertrouwen ging. Nu, bijna 20 jaar later, spreekt hij daarover tijdens jeugd mentor event in Aberdeenshire.

Tijdens het evenement spreekt Harry over het verlies van zijn moeder en zijn zelfvertrouwen. Of eerder gezegd: het gebrek aan zelfvertrouwen op jongere leeftijd. Toen hij 11 jaar geleden zich aansloot bij de Sandhurst militaire academie was het nogal overweldigend voor de prins om zich tussen zoveel testosteron te bevinden. “Op dat moment in mijn leven ontbrak begeleiding. Ik verloor mijn moeder toen ik erg jong was en ineens was ik omringd door veel mannen in het leger.” 

Gelukkig was er een sergeant die Harry de nodige zelfvertrouwen gaf. Precies wat hij nodig had. “Hij plaagde me op de juiste momenten en gaf me de zelfvertrouwen om vooruit te kijken. Om vertrouwen in jezelf te hebben om te weten wie je bent en om jezelf te pushen en anderen te helpen.” Met succes, want nu Harry 32 is lijkt hij beter in z’n vel te zitten dan ooit tevoren! Wie de persoon in kwestie is wil hij niet zeggen, omdat de sergeant dat niet zou willen.

Beeld: Getty Images Bron: Hello!

Laatste nieuws

Zie ook