Gravin Sophie: ‘Ik zocht al een crashplek’

Op de derde dag van haar fietstocht voor het goede doel, deed gravin Sophie van Wessex het rustig aan. Al was er toch ee...

Lees ook

Op de derde dag van haar fietstocht voor het goede doel, deed gravin Sophie van Wessex het rustig aan. Al was er toch een momentje dat ze zichzelf én haar peloton al over straat zag rollen…   

“Na onze mammoetrit over de heuvels van Northumbria gisteren keken we allemaal uit naar een iets makkelijkere dag,” aldus de gravin van Wessex. “De vijftig mijl van Catterick naar onze eerstvolgende stop gingen door licht glooiend land, dus daar keken we wel naar uit. We zijn uitgewuifd door leerlingen van Richmond School en Queen Ethelburga die reuze bemoedigend waren. Een van hen, die van even buiten Parijs kwam, stelde voor dat ik volgend jaar meedoe aan de Tour de France, maar ik denk dat ik het maar bij één uitdaging per keer houdt!” 

Schakeldrama

© The Royal Family / Facebook

“Bij de hoogste heuvel van vandaag maakte ik bijna brokken toen ik verkeerd schakelde. In plaats van een lekker makkelijke versnelling te kiezen, moest ik als een furie trappen op pedalen die weigerden te draaien. Ik was te bang om van versnelling te veranderen omdat we net op het steilste stuk waren, de ketting onder spanning stond en ik niet wilde riskeren dat ie zou breken. Ik was al bezig met kijken waar de berm er een beetje zacht uitzag. Gelukkig was crashen niet noodzakelijk, omdat de extreem atletische Jamie een van zijn voeten wist los te maken en als een konijn naast me kwam fiets-hoppen om me een enorme duw te geven waarmee ik net de top kon halen. Het mooie van rijden in een peloton is dat er veel mensen zijn die bereid zijn je te helpen. Het vervelende is dat áls je valt, je waarschijnlijk de helft met je meesleurt. Ik kon alleen maar denken aan het slagveld dat ik achter me zou veroorzaken. Gelukkig hadden ze allemaal gezien (en gehoord) wat er aan de hand was, zodat we een kop-staart-botsing konden voorkomen.” 

Pitstop bij asiel

© Sophie Wessex / Instagram

“Natuurlijk brengt fietsen op het platteland nog andere uitdagingen dan de heuvels, zo waren er op de weg door Noord-Yorkshire niet veel plekken om te stoppen. Gelukkig mochten we een pitstop maken bij het Jerry Green Dog asiel. Daar hadden we allemaal visioenen van vertrekken met nieuwe viervoeters in ons kielzog en ik kwam erg in de verleiding van sommige honden die er op een baasje wachten. Ik weet alleen niet of onze eigen honden Willow en Martha wel op gezinsuitbreiding zitten te wachten.” 

Lichte dag

© The Royal Family

“We hebben geluncht in Tollerton voor we naar onze overnachtingsplek zijn gefietst. Dit was met opzet een ‘lichtere’ dag na de twee zware eerste dagen. Al wist ik, toen ik met deze sport begon, niet dat ik ooit nog eens ’50 mijl fietsen’ zou omschrijven als ‘een lichte dag’. Het team was vandaag heel ontspannen en deelde veel filmpjes en boodschappen van vrienden en familie. Mijn favoriet was het bericht van The Big Sing Community Choir dat ‘Ain’t no stopping us now’ voor ons zong, ter inspiratie. Dank jullie wel en iedereen bedankt die ons volgt, we waarderen jullie steun enorm.” 

Sophie’s tocht tot nu toe:

 Openingsbeeld © Andrew Milligan / Getty Images

Laatste nieuws

Zie ook