Hertogin Kate komt naar Nederland!

Yay, hertogin Kate komt naar Nederland! Op 11 oktober bezoekt de hertogin van Cambridge Den Haag en Rotterdam, en prikt...

Yay, hertogin Kate komt naar Nederland! Op 11 oktober bezoekt de hertogin van Cambridge Den Haag en Rotterdam, en prikt ze een vorkje mee in Wassenaar.

Kate komt vooral het Mauritshuis, vanwege de tentoonstelling ‘Hollanders in Huis: Vermeer en tijdgenoten uit de Britse Royal Collection.’ In deze expositie prijken maar liefst 22 belangrijke stukken uit de collectie van de Windsors, die vanaf 29 september in het museum te zien zijn. De directrice van het Mauritshuis is in haar nopjes met het koninklijke bezoek. “Wij zijn zeer vereerd dat Hare Koninklijke Hoogheid het Mauritshuis komt bezoeken. Ik verheug me er op om haar rond te leiden door onze befaamde collectie en de tentoonstelling”, aldus Emilie Gordenker. 

Mauritshuis

© Anthony Devlin / Getty Images

De hertogin van Cambridge is bekend met de collectie van het Mauritshuis door haar studie kunstgeschiedenis aan de University of St Andrews. Kate zal rond worden geleid langs de topstukken zoals ‘Meisje met de parel’ van Johannes Vermeer, ‘Het puttertje’ van Carel Fabritius en ‘De stier’ van Paulus Potter. Het is voor het eerst dat Kate alleen een buitenlands werkbezoek aflegt. Naast de opening van de tentoonstelling bezoekt Kate ook de permanente collectie. Daarna zal ze enkele kinderen ontmoeten die meedoen aan het leerprogramma van het Mauritshuis. 

Lunch op de Eikenhorst

© Ben Stansall / Getty Images

Ook op het programma staat een bezoek aan de residentie van de Britse ambassadeur in Den Haag om een rondetafelgesprek bij te wonen met onder meer professionals van het Trimbos Instituut. Thema’s die aan bod komen zijn onder meer verslaving, interventie, familie en geestelijke gezondheid. Allemaal onderwerpen waar de hertogin zich ook in Engeland voor inzet. Daarnaast gaat Kate nog naar Rotterdam waar ze het maatschappelijke project Bouwkeet bezoekt. Deze ‘makerspace’ is een buurthuis met technische faciliteiten voor buurtbewoners. En tussendoor dus ook nog even lunchen met Zijne Majesteit. Wat ook best bijzonder is, want zoveel koningen heeft ze nog niet ontmoet. We zijn er zeker van dat Zijne Majesteit haar op haar gemak zal stellen. En het lijkt ons enig als ze dan even net als hier haar servet om haar hoofd knoopt. Prinses Ariane kan dat vast wel even regelen, toch?  

Verder lezen 

Openingsbeeld © Geoff Pugh / Getty Images

Laatste nieuws