Door deze reis ligt prins Charles onder vuur

Of prins Charles samen met z'n vrouw Camilla wil afreizen naar Bahrein dit najaar. Door 'ja' te zeggen op dit verzoek va...

Of prins Charles samen met z’n vrouw Camilla wil afreizen naar Bahrein dit najaar. Door ‘ja’ te zeggen op dit verzoek van de Britse regering ligt de prins inmiddels zwaar onder vuur. Velen vinden het namelijk ondenkbaar dat hij naar een land afreist waar mensenrechten enorm geschonden worden.

Het doel van het bezoek van de prins en de hertogin is om de banden aan te halen. Human Rights Watch noemt dat ‘zeer teleurstellend’ en bekritiseert Charles. “Het is heel teleurstellend dat hij akkoord gaat om de Britse overheid te helpen”, aldus iemand van de organisatie. Volgens hen weet prins Charles heus wel hoe de situatie in het land is. Hij heeft een mening over flink wat situaties, dus waarom niet deze situatie? Amnesty International beschuldigde Bahrein vorig jaar namelijk nog van misbruik als marteling, (onnodige) arrestaties en buitensporig geweld tegen vreedzame activisten en critici. 

Het is nog maar de vraag of Charles hier wakker van ligt. Zijn bezoek heeft waarschijnlijk alles te maken met de handel die Engeland met Bahrein voert. Ze zouden namelijk flink wat wapens aan het land verkopen. 

Beeld: Getty Images Bron: The Independent

Laatste nieuws