Wil je afvallen? Dan moet je hiermee stoppen

Na alle borrels in de zomer vinden sommige vrouwen het tijd om de gezellige kilo's er weer af te zweten en af te eten. M...

Lees ook

Na alle borrels in de zomer vinden sommige vrouwen het tijd om de gezellige kilo’s er weer af te zweten en af te eten. Maar shock horror: wist je dat alleen gezond eten niet genoeg is? Uit onderzoek blijkt dat stress zoveel invloed op je lichaam (en gewicht) heeft dat het niet eens uitmaakt wat je eigenlijk eet.

Met andere woorden, al dat gezonde eten valt (bijna) in het niet als je met een eh… gezonde dosis stress je week overleeft. Iemand die gestrest is kan net zo makkelijk gefrituurd eten als een gestoomd kippetje naar binnen werken. Als we de onderzoekers van Ohio State University Wexner mogen geloven, in ieder geval.

Hoe zit dat dan? Stress heeft invloed op hetgeen wat je eet en het maakt niet uit wat je eet, want als je gestrest bent is de kans op ontstekingen hoger. Ontstekingen die op lange termijn mogelijk leiden tot diabetes, hartziektes en beroertes that is. Twee groepen vrouwen kregen eten voorgeschoteld. Eén groep de gezonde versie op ei, kalkoen, beschuit en jus, de andere groep de ongezonde versie hierop. De vrouwen die stress ervoeren hadden hogere waardes wat betreft ontstekingen, ongeacht of ze nu het gezonde ontbijt aten of niet. Daarmee willen de onderzoekers laten zien dat wat je eet niet uitmaakt voor gewichtsafname als je een stresskip bent.

Overigens geeft het onderzoek duidelijk aan dat je hierdoor dus niet zomaar alles moet eten wat los en vast zit als je gestrest bent, maar het laat wel zien dat stress je goede gewoontes en eetgedrag tegenwerkt.

Lees ook:

Beeld: iStock Bron: Daily Mail

Laatste nieuws

Zie ook