Het is waar: kattenfilmpjes maken je gelukkiger

Terwijl je eigenlijk een rapport moet lezen, drie wasjes moet draaien en je kind moet helpen met huiswerk zit je achter...

Lees ook

Terwijl je eigenlijk een rapport moet lezen, drie wasjes moet draaien en je kind moet helpen met huiswerk zit je achter de computer kattenfilmpjes te kijken. Behoorlijk nutteloos, toch? Je hebt het mis, want kattenfilmpjes zijn er niet alleen om jou van je werk te houden! Het is bewezen: kattenfilmpjes maken gelukkiger. 

Er is iets met katten en schattige, domme of hilarische dingen die ze doen. Het is niet voor niets dat kattenfilmpjes razend populair zijn op internet. Toch voel je je niet bepaald nuttig als je kattenfilmpjes kijkt. Maar hebben we het allerbeste excuus om achter de computer te kruipen om naar katten te loeren: onderzoek wijst uit dat de video’s géén tijdverspilling is!

Voor het onderzoek van de Amerikaanse wetenschapper Jessica Gall Myrick van de Indiana University Media School werden 7000 mensen ondervraagd over hun kattenfilmpjeskijkgedrag en gevoelens. Daaruit kon een heel duidelijke conclusie worden getrokken: mensen die vaak kattenfilmpjes kijken, zijn gelukkiger.

Je voelt je niet alleen blijer nadat je naar katten hebt gekeken, maar je krijgt er ook meer energie van. Het is totaal geoorloofd om een kattenfilmpje te kijken onder werktijd! Omdat wij goede dingen altijd aanmoedigen, hebben wij leuke kattenfilmpjes voor jou geselecteerd:

Lees ook:

Beeld: iStock, bron: metronieuws.nl

Laatste nieuws

Zie ook