Eva Duijvestein openhartig over kinderwens: “We zijn nog niet klaar”

Ongewenst kinderloos zijn. Het is een onderwerp dat steeds vaker wordt besproken, en ook de realiteit voor Eva Duij...

Ongewenst kinderloos zijn. Het is een onderwerp dat steeds vaker wordt besproken, en ook de realiteit voor Eva Duijvestein en haar man Jan-Jaap van der Wal. Beau Monde sprak Eva over haar liefde voor Jan-Jaap en hun kinderwens. “Ik weet dat het mensen steun geeft om ongewenste kinderloosheid bespreekbaar te maken. We hebben zoveel lieve reacties van mensen ontvangen.”

Eva doorbrak vorig jaar het taboe op ongewenste kinderloosheid. Daar heeft ze geen spijt van, maar haar eerlijkheid heeft ook mindere kanten. “Als je jezelf googelt, staan deze dingen bovenaan. En dat hoeft nu ook weer niet”, vertelt de actrice aan Beau Monde. Ze vertelt dat ze het hoofdstuk kinderen nog lang niet hebben afgesloten. Het hoofdstuk adoptie wel. 

“We zijn jaren geleden bezig geweest een kindje te adopteren uit Burkina Faso. Alleen, we ontdekten dat mensen uit het land zelf ook kinderen adopteren. En ineens vonden we het heel cru om het kind weg te halen uit zijn of haar geboorteland. Dat vond ik niet kloppen, om een kind weg te rukken uit zijn of haar roots… Dat voelde niet goed. We zijn er wel vier jaar mee bezig geweest. Maar dat hebben we afgesloten”, vertelt Eva openhartig. 

Het is voor het stel ook geen optie op te adopteren in Nederland. “Omdat wij bekend zijn, zou het kunnen dat de biologische ouders om de verkeerde redenen voor ons kiezen. En het betreft vaak drugsbaby’s, bij Nederlandse adoptie. Dan heeft de baby kans op beschadigde hersens. Dat is een heel andere opvoeding als je daarvoor kiest. Dat doen wij dus niet”, aldus Eva. 

De rest van het interview lees je in de nieuwe Beau Monde. Vanaf morgen in de winkels! Bestel de editie hier.

Lees ook:

Beeld: ANP

Laatste nieuws