Gravin Sophie over taart en kuitenbijters

Gravin Sophie van Wessex, de vrouw van prins Edward, is begonnen aan haar eindeloze fietstocht voor het goede doel. Het...

Lees ook

Gravin Sophie van Wessex, de vrouw van prins Edward, is begonnen aan haar eindeloze fietstocht voor het goede doel.

Het gaat hier om 716 km fietsen, van het Holyrood Paleis in Edinburgh naar Buckingham Palace. De favoriete schoondochter van de Queen doet dit om het Duke of Edinburgh’s Award Diamond Anniversary Appeal te steunen. “Dit fonds heeft soms moeite om de aandacht te krijgen die het verdient,” zegt Sophie. “Ik hoop dat ik door deze fietstocht niet alleen de fondsenwerving kan helpen, maar ook anderen kan interesseren om iets te doen, hoe klein ook, om jonge mensen in heel Groot-Brittannië te helpen.” Over haar fietstocht houdt ze een blog bij, lees even mee, ze heeft humor!

Koninklijk uitgewuifd

© The Royal Family / Twitter

“Na een geweldige start bij Holyroodhouse, waar we zijn uitgewuifd door onder andere mijn man en mijn schoonvader, reden we onder een stralend blauwe hemel Edinburgh uit. Hoewel we nooit eerder problemen met onze fietsen hebben gehad, kregen Rachel en ik uiteraard binnen dertig minuten toestanden met onze ketting. Gelukkig waren we al een eindje weg en niet meer in het zicht – zonder een ketting kun je trappen wat je wilt, maar je komt nergens!” 

Bijtanken met taart

© The Royal Family / Twitter

“Al snel vlogen de dorpjes voorbij en na twee uur en 25 mijl was het tijd voor onze eerste pitstop in Lauder. Ik heb geen idee wat ze daar vonden van een groep mensen die in felgekleurde kleding binnenkwamen en onmiddellijk alle taart opaten, maar ze waren heel hartelijk!” 

Muren der Doem

© The Royal Family / Twitter

“Onze eerstvolgende stop was in het historische stadje Jedburgh waar we even naar de ruïne van de abdij hebben gekeken en hebben geluncht (op een zeer heilzame parkeerplaats!). Het duurde niet lang voor we weer onderweg waren, de heuvel op die de grens met Engeland vormt. De heuvels vormen tot nu toe een aangename verrassing voor me. In mijn hoofd waren het al de Muren der Doem geworden, maar het zijn lang niet zulke kuitenbijters als ik me had voorgesteld. Dat dit zo moge blijve!”

 

Vrees voor gezang

© The Royal Family / Facebook

“Na ruim vijf uur fietsen voelde ik mijn energie wegzakken. Op mijn meter zag ik dat we meer dan 70 mijl hadden gefietst en gelukkig niet ver meer van de plek waren waar we zouden overnachten. Het was een geweldige dag en ik heb er echt van genoten. We hebben het leuk gehad en elkaar aan de gang gehouden heuvelopwaarts en over de lange wegen. Rachel heeft zelfs aangeboden om erbij te gaan zingen, maar gelukkig zijn we niet zo diep gezonken. Nog niet. Morgen rollen we door!” 

Meer over Sophie:

Openingsbeeld © Jeff J. Mitchell / Getty Images

Laatste nieuws

Zie ook