Eerste Britse royal komt uit de kast als homo

Lord Ivar Mounbatten, een neef van Queen Elizabeth, is uit de kast gekomen als homo. Hij schrijft hiermee niet alleen ge...

Lees ook

Lord Ivar Mounbatten, een neef van Queen Elizabeth, is uit de kast gekomen als homo. Hij schrijft hiermee niet alleen geschiedenis als eerste Britse royal die homoseksueel is, maar is vooral zelf heel opgelucht: “Ik voel me veel gelukkiger nu”.

Lord Ivar heeft er zijn hele leven mee geworsteld. Inmiddels is hij op een punt in zijn leven dat hij ervoor uit wil komen. “Soms worstel ik nog steeds met mijn geaardheid”, zegt hij eerlijk in een interview met Daily Mail. Toch mag de hele wereld weten dat hij ontzettend gelukkig is. Mét zijn vriend James Coyle, een steward. 

Ivar is al uit de kast gekomen tegenover zijn familie, en ze hebben zijn vriend ook al ontmoet. Hij stond versteld van de positieve reacties. “Coming out is zo’n grappige term, maar ik veronderstel dat ik dat via een omweg wel gedaan heb, om tot een punt te komen waar ik gelukkig ben”, zegt de royal. 

Lord Ivar was eerder getrouwd met Penny, met wie hij drie kinderen heeft. Tegen haar heeft hij al voor hun huwelijk over zijn geaardheid verteld.  “Ik heb haar gezegd dat ik biseksueel ben en mij aangetrokken voel tot vrouwen en mannen”, verklaart hij. “Het was zeker geen makkelijke tijd. Ik ben gewoon heel blij dat ik eindelijk iemand heb gevonden die ik met trots mijn partner noem”, aldus Ivar.

Lees ook:

Beeld: ANP, bron: dailymail.co.uk

Laatste nieuws

Zie ook