Bewezen: Chocoladetaart als ontbijt helpt bij afvallen

Havermout met superfoods, geitenyoghurt en zelfgemaakte granola: je wringt je in tienduizend bochten om deze überge...

Lees ook

Havermout met superfoods, geitenyoghurt en zelfgemaakte granola: je wringt je in tienduizend bochten om deze übergezonde ontbijtjes in elkaar te flansen. Alles om die zomerkilo’s te verliezen! Maar wist je dat je nét zo goed een stuk chocoladetaart kunt eten?!

Nét als je dacht dat het leven niet beter kon worden: Een stuk chocoladetaart blijkt een prima ontbijt te zijn! En nee, niet omdat er altijd wel iemand jarig is op de wereld, maar omdat het je daadwerkelijk kan helpen om gewicht te verliezen. Dat heeft een onderzoek van de University of Tel Aviv uitgewezen. 

Aan het onderzoek deden 193 mensen met overgewicht mee. De ene helft ontbeet met een maaltijd van 300 calorieën, de andere helft met 600 calorieën. De laatste groep at bij het ontbijt een toetje, denk aan een stuk taart, koek of een donut. Gedurende de dag namen beide testgroepen evenveel calorieën. De mannen mochten 1.600 calorieën innemen tegenover 1.400 voor vrouwen. Zestien weken later werd er gekeken naar de resultaten. Wat bleek? Alle deelnemers hadden hetzelfde gewicht verloren. Sterker nog, de mensen die ontbeten mét een toetje vielen gemiddeld zeven kilo af, terwijl de groep met het magere ontbijt gemiddeld 12 kilo aankwamen.  

Als je de dag begint met iets zoets, heb je gedurende de dag minder last van cravings en zul je hierdoor ook minder slecht eten. We wísten wel dat chocolade goed voor je is ;-). 

Lees ook:

Beeld: iStock, bron: Marie Claire

Laatste nieuws

Zie ook