Prinses Eugenie stelt vriend voor aan de Queen

Het is de laatste hobbel voor de verloving officieel bekend wordt gemaakt: prinses Eugenie heeft haar vriend Jack Brooks...

Lees ook

Het is de laatste hobbel voor de verloving officieel bekend wordt gemaakt: prinses Eugenie heeft haar vriend Jack Brooksband voorgesteld aan haar ‘granny’, ook bekend als de Queen.

Het stel, dat inmiddels zes jaar een relatie heeft, landde afgelopen week in Aberdeen, om daar het weekend door te brengen met Hare Majesteit op Balmoral Castle. Dit is tot nu toe de sterkste aanwijzing dat er een huwelijk aanstaande is. Niemand komt Balmoral in als het niet menens is. Voor Jack is het bezoek dan ook een soort test, of hij door de ballotagecommissie van de Windsors komt. 

Komkommersandwiches

© Sunday Express

Jack was best nerveus voor het bezoek, aldus een vriend van Brookbank tegen de Daily Express, hofleverancier in scoops over het gelukkige stel. “Maar Jack is geen gekunsteld type en zal gewoon zichzelf zijn. Hij is het soort man dat geen vijanden heeft en ik ben er zeker van dat hij een goede indruk zal maken.” Vermoedelijk zal hij getuige zijn geweest van een deel van de jacht, de tea is een dagelijks ritueel waarbij de Windsors samenkomen. En gezien de kledingzak die hij bij zich had, zal hij ook bij de borrel en een redelijk formeel diner aanwezig zijn geweest. 

De premier is er ook!

© Getty Images

Eugenie staat als 8ste in lijn van opvolging te ver van de troon om toestemming voor een huwelijk te moeten vragen aan koningin Elizabeth, maar respecteert haar oma teveel om niet haar goedkeuring te willen. Het is overigens een drukke bedoening op Balmoral, waar ook premier Theresa May te gast is (wel zo makkelijk als je een royal wedding plant!) en prins Harry een jachtpartij houdt ter ere van zijn 32ste verjaardag, afgelopen week. Een weekendje onder elkaar met ook wat leeftijdgenoten over de vloer is de perfecte manier om te kijken of Jack in het gezelschap past. Het is heel veelzeggend dat de ex van Eugenie’s zus Beatrice, Dave Clark, in de tien jaar dat zij samen waren, nooit op Balmoral is uitgenodigd.

Verder lezen

Openingsbeeld © Heathcliff O’Malley / Getty Images

Laatste nieuws

Zie ook