Als je dit doet geniet je veel langer van je pot pindakaas

De gemiddelde Nederlander is ermee groot gebracht: pindakaas. Zo op het bammetje of nu - erg hipster verantwoord - op ee...

De gemiddelde Nederlander is ermee groot gebracht: pindakaas. Zo op het bammetje of nu – erg hipster verantwoord – op een appel gesmeerd… Wie heeft er tegenwoordig niet een pot op voorraad staan? En dat is precies waar het fout gaat. Als je langer van je pindakaas wil genieten zou je dus niet de pot rechtop in de kast moeten zetten. Shock horror.

Jep, we bewaren onze geliefde pindakaaspotten dus op de verkeerde manier. Althans, als je ergens een keukenkastje opentrekt is de kans groot dat de pindakaaspot met de deksel omhoog staat. Maar wist je dat je beter je pindakaas ondersteboven neer kunt zetten? Vooral als je van natuurlijke pindakaas houdt.

Maar waarom is het beter om de pot pindakaas ondersteboven te zetten? Omdat de olie dan niet naar de bodem zakt en de bovenkant van de pindakaas dus niet uitdroogt. Als de pot andersom staat blijft de olie door de pindakaas verdeelt en geniet je dus langer van de ideale pindakaas substantie en dus ‘verse’ pindakaas.

Lees ook:

Beeld: iStock Bron: PureWow

Laatste nieuws