Koninklijk, knap en nog vrij!

De tijd dat blauwbloedige inteelt louter mislukte aardappelprinsen opleverde is voorbij. Voor wie prinsessenambities hee...

Lees ook

De tijd dat blauwbloedige inteelt louter mislukte aardappelprinsen opleverde is voorbij. Voor wie prinsessenambities heeft, lopen er nog heel wat knappe koninklijke kerels rond, kijk maar.

De klassieke prins op het witte paard is tegenwoordig een moderne prins met een universitaire bul en enig besef van het leven buiten de paleismuren. Redelijk recente menging met burgerlijk DNA heeft bovendien wonderen gedaan voor het uiterlijk. Verdwenen zijn de wijkende kinnen en rare neuzen, ook royals kunnen tegenwoordig buitengewoon goed gelukt zijn. Welke prinsen zijn jouw favoriet? Klik of swipe jouw favorieten naar rechts ↓. 

Even voorstellen

Maak kennis met kroonprins Hussein van Jordanië (22), de oudste zoon van koning Abdullah en koningin Rania (helemaal links in het openingsbeeld). Fluwelen oogopslag, lekkere lach, de humor van zijn vader en de hartelijkheid van zijn moeder. De prins is gek op voetbal en lezen, heeft zwak voor motorfietsen en is met bril een tikje nerdy, maar heeft zonder bril je reinste boybandpotentieel.

Prins Philippos van Griekenland

Nu elke royal die geen troonopvolger is wordt geacht te werken voor de kost, wemelt het in aristokringen van de hedgedfunders, ongeveer net zo’n gesloten netwerk als de aristocratie zelf (want ze zijn onverbeterlijk). Prins Philippos van Griekenland (30) is er zo een. 

Jean-Christophe Napoléon Bonaparte

In dezelfde categorie bevindt zich keizerlijke troonpretendent Jean-Christophe Napoléon Bonaparte (30), ook bekend als JC prins Napoléon. Hij stamt af van de enige echte Napoleon, ziet eruit als een Disneyprins met een gezonde dosis Rufus Sewell en is ook nog slim genoeg om te beseffen dat hij waarschijnlijk nooit keizer van ‘Vive la République’ Frankrijk zal worden.

© Giroudon Baptiste / Getty Images
© Giroudon Baptiste / Getty Images 

Prins Sébastien van Luxemburg

Prins Sébastien van Luxemburg (24) kan heel aardig dansen, weet veel van kunst en ging naar Le Rosey, de beruchte kostschool voor ‘royals en kakkers’. Hij studeert International Business in Ohio en is heel sportief, denk aan redelijk extreem bergbeklimmen en skiën. Daarnaast is hij een groot rugbyliefhebber en beoefent de sport zelf ook, het testosteron eraf. Belle en het Beest, anyone?

© Court Ducale Luxembourg
© Court Ducale Luxembourg

Marius Høiby

In hetzelfde oer & stoer genre bevindt zich Marius Høiby (19). Als zoon uit een eerdere relatie van kroonprinses Mette-Marit van Noorwegen is deze Viking geen prins, maar als koning Harald naar je diploma-uitreiking komt en je stiefvader kroonprins Haakon je beschouwt als zijn eigen kind, zit je toch lekker dicht bij het vuur.

Prins Joachim van België

Ook de zuiderburen hebben nog een leuke prins rondlopen: blonde Joachim (24) is de tweede zoon van prinses Astrid van België en aartshertog Lorenz van Austria-Este, wat hem een koninklijke én keizerlijke hoogheid maakt. Hij studeerde in Engeland, diende in de marine voor volk en vaderland en haalde in Milaan zijn bachelor economie.

© Belgische monarchie

Prins Albert von Thurn und Thaxis

Van haar is geen sprake meer bij Albert (33), de 12de prins Von Thurn und Taxis en het hoofd van het gelijknamige prinselijke Huis, maar die heeft wel een aanstekelijk grijns en een levenslustig karakter. Mr. Testosteron is dol op snelle auto’s en racet ook zelf, voor Reiter Engineering waar hij in 2010 kampioen mee werd. Leuke bijkomstigheid: hij was al op zijn 8ste ’s werelds jongste miljardair en heeft die miljarden nog steeds, dankzij goed financieel beheer. 

Prins Constantine-Alexios van Griekenland

Prins ‘Tino’ (20) houdt van eindeloos op jachten zitten van jagen, dancefeesten en watersporten, én experimenteren met zijn haar: donker, licht, opgeschoren, kuif, hij is er nog niet helemaal uit.

Sjeik Hamdan bin Mohammed Bin Rashid Al Maktoum

Net zo’n levensgenieter is sjeik Hamdan bin Mohammed Bin Rashid Al Maktoum (33), kroonprins van Dubai en beter bekend als Fazza, de naam waaronder hij – het kan niet op – zijn gedichten publiceert. De man heeft gevoel voor humor, houdt van paarden en is dol op zijn talloze halfbroertjes en – zusjes.

© Francois Nel/Getty Images

Prins Harry van Wales

De Heilige Graal in Koninklijk & Knap is Harry van Wales (32). De man is grappig, dol op kinderen, reuze sociaal vaardig en de rockster onder de royals. En bovendien stoer: hij kan Apache helikopters besturen, diende tot twee keer toe in Afghanistan en loopt zowel bij rugby als bij polo iedereen eruit. Ben je het daar totaal niet mee eens? Hierboven kan je jouw stem laten gelden.

© Getty Images

Dit vind je vast ook leuk:

Beeld: Getty Images

Laatste nieuws

Zie ook