Fantastisch nieuws: door witte wijn val je af

Dól op witte wijn? Dan heb je vanaf nu nog meer reden om jouw favoriete drankje te drinken! Een recent onderzoek...

Lees ook

Dól op witte wijn? Dan heb je vanaf nu nog meer reden om jouw favoriete drankje te drinken! Een recent onderzoek wijst uit dat twee glazen wijn voor het slapengaan je kan helpen om af te vallen. 

Heb je niet alleen souvenirs, maar ook een aantal kilo’s mee naar huis genomen van vakantie? Veel vrouwen zijn druk in de weer om de gezellige vakantiekilo’s er weer af te krijgen. Je kunt op blaadjes sla kauwen of aan de slag gaan met een personal trainer, maar de oplossing is wellicht veel simpeler (en leuker!) dan je denkt! 

Een onderzoek van de Harvard University en de Washington University wijst uit dat twee glazen witte wijn per avond kan helpen bij het afvallen. Yes! Als jij je ook afvraagt hoe witte wijn je in hemelsnaam kan helpen met gewicht verliezen, het zit zo: door het drinken van twee glazen witte wijn vlak voordat je gaat slapen, gaat je lichaam terwijl je slaapt vet verbranden. Slapend afvallen, dus! Dat is nog niet het enige voordeel van een wijntje voor het slapengaan. Wijn stilt de trek naar ongezonde snacks! 

Hiervoor geldt wel: met mate! Als je meer dan twee glazen drinkt dan zul je niet alleen slechter slapen, maar neem je ook enorm veel calorieën tot je. 

Lees ook:

Beeld: iStock, bron: foodandwine.com en kleinflesjewijn.nl

Laatste nieuws

Zie ook