Prinses Irene verbreekt een belangrijke Oranje-traditie

Als lid van een koningshuis krijg je te maken met allerlei tradities. De meesten houden zich daaraan, maar er zijn ook e...

Lees ook

Als lid van een koningshuis krijg je te maken met allerlei tradities. De meesten houden zich daaraan, maar er zijn ook een aantal royals die hun eigen plan trekken. Zo ook de 77-jarige prinses Irene. De zus van prinses Beatrix breekt met een belangrijke familietraditie.

Het is een gegeven dat je als Nederlandse royal na je dood wordt bijgezet in de familiekelder. Maar prinses Irene heeft besloten om hier niet aan mee te doen. De royal wil niet worden bijgezet in de Koninklijke grafkelders in de Nieuwe Kerk in Delft. Prinses Irene heeft voor een andere laatste rustplek gekozen.

De zus van prinses Beatrix wil gecremeerd worden. Ze wil dat haar resten daarna worden vervoerd naar Zuid-Afrika, om vervolgens uitgestrooid te worden. “Ik wil dat mijn as daar wordt uitgestrooid. Het is een unieke plek, het is zo bijzonder”, zegt de prinses over het land dat erg belangrijk voor haar is.

Meer over deze drastische beslissing zie je in de onderstaande video:

Lees ook:

Beeld: ANP

Laatste nieuws

Zie ook