Hertogin Kate kan gaan pakken voor Canada!

Dertig werkbezoeken in één week: het wordt aanpoten (en vaak omkleden) voor hertogin Kate en prins William...

Lees ook

Dertig werkbezoeken in één week: het wordt aanpoten (en vaak omkleden) voor hertogin Kate en prins William tijdens hun aanstaande tournee door Canada, waarvan het programma nu bekend is. Het stel bezocht het land al eerder, in 2011.

De Cambridge’jes arriveren samen met prins George en prinses Charlotte op zaterdagmiddag 24 september in Victoria. Het bezoek staat in het teken van de 90ste verjaardag van de Queen, die ze tijdens hun bezoek vertegenwoordigen. Canada is een parlementaire constitutionele monarchie, met koningin Elizabeth als staatshoofd in een rol die vooral voor de jeu is. In Victoria zullen William en Kate het Government House gebruiken als basis voor de rest van de week. Daarna gaat de tour officieel van start als ze bij de Cenotaph een herdenkingsteken onthullen voor Canadese veteranen die hebben gediend in Afghanistan. 

Watervliegtuig en wuiven

2011 © Arthur Edwards / Getty Images

Daarna volgt een erewacht, de onvermijdelijke speeches en een wuifmomentje naar het volk. Op zondag gaan ze dan per watervliegtuig naar Vancouver. Maandag 26 september zal echt een dag naar het hart van de natuurliefhebbers worden, want dan gaan ze naar het Great Bear Rainforest. Dus we rekenen op een comeback van de hikinglaarzen die Kate in India al eens droeg. Gezien het programma ligt het voor de hand dat George en Charlotte in Victoria blijven.   

Kaas, wijn en Mounties!

2011 © Mark Large / Getty Images

Dinsdag staat in het teken van Kelowna in de Okanagan Vallei, een enorme studentenstad. Op het programma staan plaatselijke delicatessen – wijn, kaas – proeven en daarna door naar Yukon voor een ontmoeting met de Canadian Rangers met hun kekke uniformen. Ze blijven slapen in Whitehorse en plakken er nog een dagje Yukon aan vast. Ook woensdag weer veel natuurschoon, oude ambachten en een fotomomentje bij Montana Mountain. 

George en Charlotte sighting

2011 © Mark Large / Getty Images

Donderdag 29 september staat in het teken van een kinderpartijtje in de tuin van het Government House – reken maar dat George en Charlotte hier wel bij zullen zijn. En we verwachten ook een comeback van het Maple Leaf hoedje. De rest van die dag hebben William en Kate vrij en zullen ze zich ongetwijfeld op hun kinderen storten. Vrijdag vertrekken ze naar Haida Gwaii, een archipel aan de noordkust van British Colombia waar ze een nieuw ziekenhuis openen en even zullen vissen. As you do. 

Officieel afscheid

2011 © Chris Jackson / Getty Images

Zaterdag 1 oktober is de laatste dag van de tour en die wordt doorgebracht in Victoria, waar ze een aantal hulporganisaties bezoeken en aan boord gaan van een groot zeilschip. En hen hopelijk dit soort hoeden bespaard blijven, Daarna is het officiële afscheid, vliegen ze nog een ererondje over Vancouver Island met een watervliegtuig, voor ze met George en Charlotte naar huis vliegen met een toestel van de Royal Canadian Air Force.

Lees ook:

Openingsbeeld © Chris Jackson / Getty Images

Laatste nieuws

Zie ook