Goed nieuws: je slaapt beter met jouw huisdier!

Slaap jij 's nachts niet goed? Misschien moet je jouw huisdier er maar bij roepen, want een recent onderzoek wijst uit d...

Lees ook

Slaap jij ’s nachts niet goed? Misschien moet je jouw huisdier er maar bij roepen, want een recent onderzoek wijst uit dat mensen zich ‘veilig, tevreden en ontspannen’ voelen met een huisdier in bed. 

‘Een huisdier in bed is vies’, ‘je krijgt er astma door’, ‘dieren horen niet in bed’… dit zijn slechts een aantal negatieve opmerkingen die worden gezegd over huisdieren in bed. Veel mensen gruwelen ervan, maar zij hebben het allemaal mis! Slapen met je huisdier is namelijk een hartstikke goed idee. Wetenschappelijk onderzoek wijst het uit!

Voor het onderzoek, uitgevoerd door de Mayo Sleep Clinic, zijn 150 deelnemers ondervraagd. De helft heeft een huisdier, waarvan meer dan de helft met zijn of haar huisdier slaapt. Hoewel sommige deelnemers aangaven niet goed te kunnen slapen met een huisdier vanwege het gewoel, blijken méér mensen er geen problemen mee te hebben. Sterker nog, veel mensen slapen juist beter met een huisdier!

Mensen blijken een lekkerder te slapen met een huisdier in bed. Je voelt je veiliger en meer ontspannen. Je hebt altijd iemand om mee te knuffelen en jouw trouwe viervoeter houdt je ten alle tijden warm. Wat wil je nog meer?!

Lees ook:

Beeld: iStock, bron: telegraph.co.uk

Laatste nieuws

Zie ook