Hartverscheurend nieuws voor Joop Braakhekke

Joop Braakhekke heeft afgelopen week verschrikkelijk nieuws gekregen. De kanker is teruggekomen. "Het was foute boe...

Lees ook

Joop Braakhekke heeft afgelopen week verschrikkelijk nieuws gekregen. De kanker is teruggekomen. “Het was foute boel”, zegt de tv-kok in een interview met De Telegraaf. Gelukkig geeft Joop zich niet zomaar gewonnen. 

Hij dacht alvleeskanker te hebben overwonnen, maar helaas is de ziekte teruggekomen. Er zijn uitzaaiingen gevonden in zijn lever en longen. “Wat je te horen krijgt is een donderslag bij heldere hemel, maar toch hoop je natúúrlijk dat het niet zo is. Dat de kanker weg is”, zegt Joop over het hartverscheurende nieuws. 

Joop had al door dat er iets mis was. “Nu moet ik eerlijk zijn, diep in mijn hart wist ik ook wel dat het niet goed zat. Ik had de laatste tijd veel last van mijn maag. Ik dacht bij mezelf: wat raar, het klopt niet.”

Ondanks het slechte nieuws, geeft Joop de moed niet op. “Ik word fantastisch begeleid door het ziekenhuis, waar ze me een zware chemokuur adviseren. In de eerste instantie ben ik daar niet zo voor, je weet niet of die aanslaat en je hebt dan ook geen leven meer, maar als het een keuze is tussen de dood en chemo, kies ik toch voor het laatste.”

Lees ook:

Beeld: ANP

Laatste nieuws

Zie ook